Hans Günter Winkler (oikealla)  ja Raimondo d'Inzeo Aachenissa 60 vuotta sitten.
Hans Günter Winkler (oikealla) ja Raimondo d'Inzeo Aachenissa 60 vuotta sitten. Kuva: ALRV
Ratsastusuutiset

EM-kisoihin 14 päivää: legendaarinen Winkler

Leena Alerini

Elävä saksalaislegenda Hans Günter Winkler palaa Aachenin isolle areenalle 11.8. tiistaina.   EM-kisojen avajaisseremonioissa 89-vuotias Winkler esittää jotakin, mikä halutaan vielä toistaiseksi pitää yleisöltä salassa.

Aachenin areenalla yhden MM-kullan 60 vuotta sitten esteratsastuksessa voittanut, ja siellä jo vuodesta 1949 kilpaillut Winkler ei ole koskaan jättänyt Aachenin CHIO-kisoja elämässään väliin - joko urheilijana tai katsojana. Tai valmentajana. Tänä vuonna hänen valmennettaviinsa kuuluu kenttäkilpailija Andreas Ostholt.

Winkler toteaa Aachenin olevan aina yhtä kiehtova paikka.  Vanha valokuva kertoo rakkaasta muistosta: "En koskaan unohda sitä reilua urheiluhenkeä, mikä vallitsi minun ja hyvän ystäväni Raimondo d'Inzeon välillä. Voitin hänet uusinnassa ja mitä hän teki - hän ryntäsi ensimmäiseksi onnittelemaan  minua tästä teosta."

Winkler näkee urheilun kehittyneen valtaisin askelin: "Kasvatuksen kehittyminen ja hevosen huomioiminen kaikin tavoin urheilussa ovat vieneet lajia dramaattisesti eteenpäin."   Laji muuttuu alati, mutta Winkler toteaa samojen ominaisuuksien yhä määrittävän esteratsastajan laadun: "Motivaatio, sitkeys, kunnianhimo ja rohkeus ovat ratkaisevassa roolissa yhä."