Ratsastusuutiset

Paluu St Michelin tunnelmiin

Riikka Aaltonen

St Michel osoitti, että kuuden hevosen kisa voi olla maailmanluokkaa. Taistelun voittajaksi selvisi Un Mec d’Héripré ajalla, joka jäi vain kaksi kymmenystä Varennen kisaennätyksestä.

Hevosurheilun laaja lukupaketti kertoo valmentaja Fabrice Souloyn ja ohjastaja Örjan Kihlströmin mietteet voiton jälkeen. Runsaasti suomalaisia tallillansa vuosien saatossa työllistänyt Souloy paljastaa myös, mitä arvostaa erityisesti suomalaisissa. Laajassa lukupaketissa myös muut huippuviikonlopun lähdöt.

Lähikuvassa tavataan tammahuipulle tietään raivaava Akaasia, joka on hurmannut valmentajansa Ari Oja-Nisulan lisäksi tämän pojan Iisakki Oja-Nisulan.

”Vielä neljä vuotta sitten sanoin, etten ikinä koske hevosiin, mutta Akaasian myötä mieli on muuttunut”, Iisakki Oja-Nisula kertoo.

Valmentajansa rumaksi ja takkuiseksi kuvaamasta varsasta on kasvanut kuningatarkandidaatti. Tamman kyvyt ovat vakuuttaneet myös Laihian legendaarisen hevosmiehen Markku Hietasen, joka on tarttunut Akaasian ohjiin tänä vuonna kuudessa startissa. Mutta mikä Akaasian kyvyistä on Hietasen mielestä sen paras ase? Tämän kertoo keskiviikon Hevosurheilu.

Vaasan raviradan avajaisravit juostiin vuonna 1954. Ensi viikon sunnuntaina kahdet Kuninkuusravit isännöinyt rata sulkee ovensa lopullisesti. Laaja artikkeli sukeltaa Vaasan radan historiaan ja kertaa sen tärkeimmät vaiheet.

Tänä vuonna lähes kaikkien Suomen kansainvälisten suurkilpailujen kävijämäärät ovat laskeneet. Uutisissa kartoitetaan yleisömääriä ja selvitetään syitä yleisökadon takana. Ratojen johtajat kertovat myös millä keinoin kävijämääriä pyritään saamaan nousuun ensi vuonna.