Jenni Linna ja voittokimppu.
Jenni Linna ja voittokimppu. Kuva: Miia Lahtinen
Ratsastusuutiset

Pohjola Medium Tourilla kaksi voittajaa - Jenni Linna iloitsi paluustaan

Miia Lahtinen

52 lähtijän GPS-luokka oli jaettu kahdeksi. Voittajat olivat Jenni Linna - Franziskaner ja Elisabet Ehrnrooth - Daytona.

Linna oli voitosta yllättynyt, sillä se tuli pitkän tauon jälkeen. Jenni ja Antti Linnan tytär on 4,5 kuukautta, ja äidin ratsastus oli ensin tauolla voimakkaan alkuraskauden pahoinvoinnin takia, eikä synntyksestä palautuminenkaan tapahtunut kädenkäänteessä. Huhtikuun lopussa hän palasi ratsaille.

"Ei voi sanoa, että olisin valmistautunut huonommin, kun olen saanut olla vauvan kanssa, mutta en ole päässyt ratsastamaan niin tehokkaasti", Linna muotoilee.

Franziskaner on ollut hänellä 3-vuotiaasta, mutta vauvan takia tulleiden ratsastustaukojen aikana se oli Stella Hagelstamilla, joka luotsasi sen ensimmäiselle GP-radalleen ja samalla vaivalla SM-pronssille.

"Franziskaner on ollut minulla kotona nyt 3 viikkoa, joten mietin, kuinka ehdimme löytää toisemme ratsukkona. Kiva, kun meni näin", Linna sanoo.

Hän toivoo nyt pääsevänsä normaaliin rytmiin ratsastuksessa. Kotona on 3 treenihevosta ja yksi siitoksessa. Jenni Linnan alla hyvinkin menestyksekkäästi nähty, appiukon omistama 9-vuotias estesukuinen kimotamma Catfigt L (Catcall - Jabot) sen sjaan on etsinyt uutta kotia Hagelstamin tallissa.

Linnaa valmentaa Maria Colliander. Muitakin hyviä olisi olemassa, mutta Hagelstamin luokse Boeen on 3 tunnin matka ja tanskalainen Maik Kohlschmidt ei ole päässyt Suomeen pitkään aikaan.

Linna kehuu, että Franzizkaner on rehellinen ja kiva hevonen ratsastaa.

"Kyllä meillä on tavoitteena mennä joskus GP:tä, mutta se edellyttää sitä, että ratsastaja ei puhalla jo GPS:n raviohjelman jälkeen", Linna hymyilee. "Tämä kausi mennään varmaankin pikkukierrosta, ja jos kaikki menee oikein hyvin, ehkä inter II:a loppukaudesta."