Siltakorpi-Jankarin perheeseen tulee pian lisäystä.
Siltakorpi-Jankarin perheeseen tulee pian lisäystä. Kuva: Leena Alérini
Ratsastusuutiset

Sanna Siltakorpi satulaan heti kevätvauvan jälkeen

Leena Alerini

Kenttäratsastajien Sanna Siltakorven ja Elmo Jankarin elämä on tällä hetkellä odottamista.

Odottamista, että koronavirustilanne saadaan hallintaan, ja maajoukkuevalmennukset pyörimään. Odottamista, että kesän kisakalenteri täsmentyy niin olympialaisten kuin kentän EM-kisojen suhteen. Odottamista, että Sanna pääsee kahden kuukauden kuluttua taas Bofey Clickinsä satulaan, ja voi aloittaa valmistautumisen loppukauden päätavoitteeseen.

Odottamista, että tulisi huhtikuu, jolloin perhe saa toisen lapsensa. Jo nyt tiedetään, että 2-vuotiaalle Ellelle on tulossa pikkuveli.

Siltakorpi multitaskaa. Hän miettii Haimi-hallissa ensi kesää samalla, kun pitää valmennuksia Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-aholle ja Ida Kiviniitylle. Samalla hän katsoo sivusilmällä Jankaria tämän uudella nuorella hevosella, joka harjoittelee porttiestettä ja siinä lomassa pelastaa Ellen hiekkaan leipoman kännykkänsä, ja etsii siihen Pipsa-possu -pelin. "Mikä se mun päätavoite sitten ikinä onkaan, ja missä se on, kun kenttäEM:iinkiin on FEI:ssä ehdolla nyt kolme eri paikkakuntaa: Sveitsi, Italia ja Hollanti. Eikä päätöstä ole vielä tehty", hän sanoo. "Ja mitä olympialaisiin tulee, jos ne pidetään ja jos sinne suomalainen kenttäratsastaja mahtuu mukaan, Elmo on tietenkin se todennäköisin, mutta koska ei voi koskaan tietää, ovatko hänenkään hevosensa h-hetkellä kunnossa, on varmuuden vuoksi pidettävä itsensä valmiina niihinkin."

Siltakorven tilanne on, että hänellä on vain yksi hevonen, eikä sen huippukuntoa voi kahteen tavoitteeseen tähdätä yhtä aikaa.  Jankari sen sijaan voi valmistautua Sorayalla ja Duchess Desireellä molempiin, ja ratsastaa toukokuussa vielä Badmintonin viiden tähden kisan vielä päälle.

Missä päin maailmaa Siltakorpi ja Jankari Badmintonin aikoihin toimivat, se on vielä auki. Paluu Saksaan ei enää ole ainoa vaihtoehto. Maatilaa talleineen on katsottu tunnin ajomatkan päästä Pariisia, mutta korona vaikeuttaa suuresti myös kiinteistökauppoja, kun katsomaan ei paikan päälle tällä hetkellä pääse.  Juuri tällä hetkellä Suomi on sitä paitsi varsin hyvä paikka olla, sillä kisoja ei järjestetä, ja moni muu maa on koronarajoitusten suhteen huomattavasti vaikeammassa tilanteessa.

Pariskunta on kotiutunut Hevosopistolle, jonne he muuttivat vuoden alussa. Kotina toimii Hevosopiston asunto. Talli muuttui. Sen piti olla 5-talli, mutta Opistohallin vieressä oleva 4-talli tuntui lopulta sopivammalta.

"Siitä on lyhin matka lämmitettyyn maneesiin", Jankari toteaa.