Anna Tallberg ei herpaantunut nuorten koulufinaalissa.
Anna Tallberg ei herpaantunut nuorten koulufinaalissa. Leena Alérini
Ratsastusuutiset

SM: Tallberg piti tasonsa

Leena Alerini

Nuori ratsastaja Anna Tallberg teki Ålandstravetin raviradalla Maarianhaminassa sunnuntaina niinkuin edellispäivänä suunnittelikin.

Hän keskittyi ratsastamaan hyödyntäen koko osaamisensa,  tanskalaisella mestaruustasolla aiemmalla ratsastajalla jo kisanneen Fernet D:n osaamisen ja ensimmäisessä osakilpailussa hankkimansa yli kahden prosentin kaulan tuloksissa.

Valmentaja Mikaela Lindh ei myöskään jätä mitään sattuman varaan. Hän tietää, että tuomaripisteitä kerryttääkseen kür-ohjelmassa on oltava riittävästi vaikeusastetta ja siinä täytyy tapahtua tarpeeksi tiuhaan tahtiin, oikeassa hengessä. Lindh kuvaili Tallbergin musiikin 'sellaiseksi, joka tuo hyvän mielen kaikille - myös tuomareille'.

71 %:n kür-tulos vei Tallbergin suoraan voittoon. Hän oli kahtena päivänä lähes kaikkien tuomareiden ykkönen. Ainoastaan ulkomaalaistuomari Eva-Maria Vint-Warmington näki lauantaina Terhi Lehtimäen ykkösenä.

Merita Kelo piti kakkossijansa. Terhi Lehtimäen yhteenlasketut pisteet riittivät pronssille, vaikka finaalissa Sara Lehtilä kiilasikin huipputuloksella kolmanneksi.