Esteratsastaja on alfauros

Vuosikymmen on itketty, että nykyinen yhteiskunta asettaa ihannemiehelle niin hankalat vaatimukset, että niitä on mahdotonta täyttää. Pitää toteuttaa perinteiset vaatimukset: rohkeus, vahvuus ja itsevarmuus sekä uudemmat keksinnöt kuten tunteet. Käytännön tasolla halutaan esimerkiksi riittävää, mutta ei liiallista keskittymistä pukeutumiseen ja tuoksumista samaan aikaan sekä hyvälle että hielle.

Tänä viikonloppuna Helsingin jäähallilla liikkuu enemmän nykyaikaisia alfauroksia kuin yleensä. Heidät tunnistaa valkoisista housuista.

Niin vanhanaikaista ja turhaa kuin se onkin, moni nainen kaipaa vierelleen rohkean miehen. Luola-aikaan oli helppoa pyrkiä ottamaan se, joka ensimmäisenä juoksi takomaan mammuttia nuijallaan. Nykyjampoista on vaikea sanoa mitään, paitsi talleilla. Rohkea menee ja tekee, kun on tarvis.

Korkealaatuinen esteratsastus vaatii rohkeutta, mutta vielä enemmän itsevarmuutta. Vaikka okserit ovat suuria ja tehtävät vaikeita, esteratsastaja vain lähtee radalle tekemään ensimmäisen hyvän lähestymisen, sitten seuraavan.

Itsevarmoja miehiä on kuitenkin paljon. Erityisen esteratsastajasta tekee se, että hän ei voi vetää päädystä päätyyn verkko silmillä ja verenmaku suussa. Hän ei voi jumittua aggressiiviseen voitontahtoon, vaan hänen on joka hetki pyrittävä pitämään hevonen rentona ja luottavaisena.

Kyllä kai formula-auton virittäminenkin on vaikeaa, mutta kuten ainoa GP-osakilpailuvoittajamme tapaa muistuttaa, autolle ei jää muistikuvaa, että viime kerralla se radalla lensi kaarteessa ulos ja kolhi itseään. Hevoselle jää, ja nykyaikainen esteratsastaja osaa ottaa sen huomioon. Hän on sillä tavalla herkkä. Hänen on osattava tuntea ja jälkeenpäin analysoida. Ne 3 025 yhden pudotuksen rataa ovat tehneet hänestä nöyrän ja kärsivällisen.

Esteratsastaja on fit, mutta sellaisella tavalla, johon mahtuu vähintään riittävä määrä viihdettä. Hän pukeutuu kilpailuihin, mutta kotona hänessä on viehättävää rähjäisyyttä, joka kertoo siitä, että elämässä on tilaa naiselle. Hän pystyy nukkumaan käytetyssä makuupussissa. Sitä en tiedä, pystyykö hän heinäparvella mihin vain.

Ihan oma kysymyksensä tietenkin on, kuinka täydellinen kumppani alfauros on pitkässä suhteessa. Mutta niin kuin erään esteratsastajamiehen eräs sukulainen sanoi kerran kertoessaan esteratsastajan eräästä hajonneesta parisuhteesta, elämässä pitää mennä eteenpäin. Ei saa jäädä murehtimaan edellistä rataa, vaan pitää katsoa seuraavaa.

Laadukasta kilpailuviikonloppua, sillä kilpailu on evoluution suola.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi