Kuka: Saana Koivunen, nykyinen yrittäjä ja Vuoden hevosenhoitaja 2022
Kuka: Saana Koivunen, nykyinen yrittäjä ja Vuoden hevosenhoitaja 2022Kuva: Anu Leppänen

Äänessä Saana Koivunen: "Sobel Conway treenaa niin hyvin, että katselin sille jo marraskuulta sarjaa"

Onneksi olkoon hoidokkiesi Free Uniquen ja Blackbeardin onnistumisista viime viikon lauantaina Forssassa!

”Kiitos! Free Unique meni jo niin hienosti viimeksi, että nyt kun oli noin hyvä paikka, menestystä osattiin odottaa. Blackbeard oli myös hyvä, voittaja Amazing Player tuli vaan liian ulkoa.”

Miten yhteistyösi Tapio Lehtorannan kanssa toimii?

”Käyn tallilla 3 päivänä viikossa: maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina. Silloin ajetaan hevoset Tapion kanssa ja teen perustallihommat. Muut päivät hevoset saavat viettää vapaata, ja Tiina Kinnunen hoitaa niitä ohjeitteni mukaan. Homma toimii hienosti. Ajohevosia on yhteensä 9. Yhdessä mietitään Tapion kanssa, miten ja milloin niillä ajetaan.”

Mitä teet muina päivinä viikossa?

”Tiistaisin käyn Otalammella, missä minulla on omat hevoset, ja torstaina Jeroen van Craenilla. Viikonlopuiksi ei ole mitään sovittua, joten voin käydä raveissa tai treenata omia hevosia. Aloitin viime vuodenvaihteessa tekemään töitä toiminimellä, ja minua jännitti, miten tottuu siihen, kun käy eri talleilla eikä ole joka päivä samassa paikassa. Ei siinä ole mitään ongelmia ollut, ja 8 kuukautta on jo ollut sama rytmi.”

Mitä omille hevosillesi kuuluu?

”Sobel Conway treenaa niin hyvin, että katselin sille jo marraskuulta sarjaa. Ei tuollainen hevonen enää treenaamalla parane, mutta sitä ei voi tietysti tietää, miten paikat kestää ja miten se alkaa kilpailuissa suorittaa. Olen tosi iloinen, että se tuli minulle takaisin.”

”EL Cheapon opetin, kun se tuli 1,5-vuotiaana Ruotsista. Löin sille ensi kertaa silat selkään ja hoidin sitä koko alku-uran. Se tuli täydessä starttikunnossa ja on saanut enimmäkseen syödä, ja perjantaina ilmoitan sen Lahteen Jokimaa Tekee Tähtiä -karsintoihin.”

”Prada Nightsilla on ollut paljon ongelmia, ja kun vanhat vaivat nostivat taas päätään, se lähti viettämään itsensä näköisiä eläkepäiviä äidilleni Turkuun maastoratsuna. Sen pikkuveli, 5-vuotias Monsieur Nights, ui koko kesän. Sillä on vähän samaa sukuvikaa, mutta jos se pysyy kasassa, niin viimeistään parin kuukauden sisällä se tulee koelähtöön.”

Kuka: Saana Koivunen, nykyinen yrittäjä ja Vuoden hevosenhoitaja 2022
Sobel Conway vaihtoi omistajaa – ”Ruuna sai tästä loppuelämän kodin”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi