Rekisteröityneen pelaajan tunnistautuminen onnistuu myyntipaikassa Veikkaus-, ajo-, henkilö-, Kela- tai Veikkauksen mobiilikortilla.
Rekisteröityneen pelaajan tunnistautuminen onnistuu myyntipaikassa Veikkaus-, ajo-, henkilö-, Kela- tai Veikkauksen mobiilikortilla.Kuva: Veikkaus / Annina Heikelä

Lukijan kynä: Parasta paikan päällä

"Miten onnistuu tämäntyyppinen kimppapelaaminen sitten, kun tunnistautuminen radalla tulee pakolliseksi?"

Työelämässä vielä ollessani sain työkavereita innostumaan lähtemään raveihin. Varasin pöydän ravintolakatsomoon 6–10 hengelle, joista raveissa taisi olla ennen käynyt yksi tai kaksi ja totoa joskus pelannut saman verran.

Mietin, miten saisin porukan innostumaan pelaamisen mukavasta maailmasta. Ostin pariin lähtöön jokaiselle hevoselle euron sijapelin ja jaoin jokaiselle yhden ja jollekin parikin peliä. Kerroin, mitä kuponki tarkoittaa ja mitä sinun kannattaa seurata lähdön aikana.

”Sinulla hevonen numero 6, ja jos se sijoittuu kolmen joukkoon, niin voitat” ja niin edelleen.

Voi sitä keskustelun määrää volttauksen ja lähdön aikana ”missä se kutonen nyt on” ja jännäämistä. Kun hevoset tulivat maaliin, kolmella pöydässä oli voittokuponki: elämän ensimmäinen ravivoitto. ”Mistä mä näen, paljonko voitin?”

Taas on porukalla halu päästä paikan päälle ja päivät valittu, joista katsotaan, mikä enemmistölle sopii.

Aikanaan mietin, kun oli halu pelata kimppapelejä, että miten toimia. Jos ennen lapun vientiä rupeaa kyselemään, kuka tulee mukaan ja tämä maksaa vaikka 6 euroa per äijä, niin lähtö on jo ajettu kun asia saadaan hoidettua.

Päätettiin, että jokainen laittaa pöydällä olevaan pelikassaan 20 euroa ja siitä kukin ottaa mitä haluaa ja vie kupongin ja maksaa. Ketään ei moitita, jos rahaa ei tule, mutta jos tulee, se laitetaan kassaan. Näin homma toimii tosi hyvin, ja kun onnistuminen tulee, se on aina hieno hetki. Joskus on jääty voitolle, joskus tappiolle, mutta se ei tässä ole se juttu vaan mukava yhdessäolo. Ravien lopussa taas joku sanoo, että katsotaan uusi päivä ja tullaan raveihin. Näin on toimittu kohta kymmenen vuotta!

Mutta: Miten onnistuu tämäntyyppinen kimppapelaaminen sitten, kun tunnistautuminen radalla tulee pakolliseksi? Onko tämä jatkossa mahdollista?

Jouko Kuisma

Veikkaus vastaa:

Veikkauksen kaikki kuponkipelaaminen niin raviradoilla kuin myyntipaikoissa edellyttää 15.5.2023 alkaen tunnistautumista. Ennen pelaamista ja tunnistautumista pitää olla rekisteröitynyt Veikkauksen asiakkaaksi osoitteessa veikkaus.fi kohdassa ”Kirjaudu”.

Kuponkipelejä pelattaessa tunnistautuminen tapahtuu Veikkaus-, ajo-, henkilö-, Kela- tai Veikkauksen sovelluksesta löytyvällä mobiilikortilla.

Myyntipaikoissa pelatessa Veikkaus ei jatkossa tarjoa erillistä porukkasopimuspohjaa. Voitot maksetaan vain pelin tunnistautuneena ostaneelle asiakkaalle.

Voitot maksetaan pelaajan rekisteröityessä valitseman voitonmaksutavan mukaisesti. Voitonmaksutapa on automaattisesti ”pelitilille”, joka pitää käydä muuttamassa omista tiedoista ”nostan voitot myyntipisteestä” -vaihtoehtoon, jos voitot haluaa lunastaa käteisellä. Yli 1000 euron voitot ohjautuvat pankkitilille automaattisesti.

Porukkapelaaminen onnistuu jatkossakin myös veikkaus.fi kautta. Se edellyttää sitä, että kaikki peliporukan jäsenet ovat rekisteröityneet Veikkauksen asiakkaiksi.

Helpoin ja toimivin tapa järjestää porukan kimppapelit on luoda verkossa oma pelaajaryhmä, johon pelaajaryhmän perustaja voi kutsua jäseniä liittymään. Pelaajaryhmässä voi jakaa pelejä, ostaa osuuksia porukkapeleistä, tilata muistutuksia luoduista porukkapeleistä sekä seurata osuuksien myyntitilannetta.

Nimetyssä pelaajaryhmässä kaikki pelaajaryhmän jäsenet voivat luoda porukkapelejä pelaajaryhmälleen ja ostaa osuuksia myynnissä olevista porukkapeleistä. Pelaajaryhmään voi lisätä jäseniä tai poistaa niitä. Pelaajaryhmän tarjontaa voi selailla ja ostaa veikkaus.fi:ssä tai Veikkauksen sovelluksen kautta.

Mukavia ravielämyksiä ja Toto-pelihetkiä toivottaen,

Juha Ahjolinna

Tuoteryhmäpäällikkö, Veikkaus

Rekisteröityneen pelaajan tunnistautuminen onnistuu myyntipaikassa Veikkaus-, ajo-, henkilö-, Kela- tai Veikkauksen mobiilikortilla.
Toton pelaamiseen suuria uudistuksia - "Kehitystyötä tehdään korkeimmalla prioriteetilla"

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi