Pääkirjoitus: Suuria tunteita

Pääkirjoitus: Suuria tunteita

"Palautetta kuultuamme ymmärrämme, että meidän on syytä tarkistaa linjaamme ja ottaa askel taaksepäin."

Hevosurheilu-lehden toimitukseen tuli viime viikolla tulikivenkatkuista palautetta, ja sitä saatiin lukea sosiaalisessa mediassakin. Syy oli kannen pääkuvan valinta, joka ei kohdistunutkaan edellisviikonlopun Derby-voittajaan Werttiin vaan ennakoi tulevaa lämminveristen Derbyä. Wertti oli kannessa pienessä kuvassa.

Kyse ei ollut missään nimessä harkitsemattomuudesta saati voittajan tai sen rodun vähättelemisestä, vaikka sitäkin epäiltiin. Itse asiassa kansi oli täysin pidemmän aikaa noudatetun linjan mukainen.

Kun Hevosurheilu ilmestyi kahdesti viikossa ja kansia oli kaksi, jako oli selkeä. Keskiviikon lehden kannessa katsottiin menneeseen ja perjantain lehdessä tulevaan. Yhteen ilmestymiskertaan vuoden 2022 alussa siirtymisen jälkeen kannet on tehty pääsääntöisesti eteenpäin luodaten klassisten suurkilpailujen jälkeenkin – osittain kilpailujärjestäjien, osittain alan yleisiä intressejäkin ajatellen. Suomenhevosten Derbylle oli nytkin varattu edellislehden kansi kilpailun alla.

Palautetta kuultuamme ymmärrämme kuitenkin, että iso osa lukijoista kokee kannen Derbyn, Kriteriumin ja tiettyjen muiden suurkilpailujen jälkeen sellaisena kunnianosoituksena niiden voittajia kohtaan, että meidän on syytä tarkistaa linjaamme ja ottaa askel taaksepäin.

Näin kuitenkin vasta ensi viikosta lähtien. Tällä viikolla noudatamme vielä alkuperäistä kansisuunnitelmaamme: pääkuvassa suomenhevosen päivän kunniaksi suomenhevonen ja pikkukuvassa lämminveristen Derby-voittaja, Crepe Matchia silti yhtään väheksymättä. Yllätysvoiton 15 vuoden tauon jälkeen soivat Harri Koivuselle kaikki, ja se kostutti monta muutakin silmäkulmaa kuin vain taustavoimien.

Vaikka positiivista palautetta olisi tietysti mukavampi saada kuin negatiivista, viimeviikkoinen kansiepisodikin lämmitti sydäntä.

Se muistutti, miten suuria tunteita hevonen, erityisesti suomenhevonen ja hevosurheilu herättävät. Ja että sillä, mitä Hevosurheilu-lehdessä teemme, on väliä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi