Cha Cha Cha soi voittoseremonioissa, Smedens Andiamo ponien ykkönen.
Cha Cha Cha soi voittoseremonioissa, Smedens Andiamo ponien ykkönen.Kuva: Anu Leppänen

Elitloppet-sunnuntai alkoi suomalaisvoitolla

Maria Kiukas ja Smedens Andiamo voittivat B-ponien Lilla Elitloppet -lähdön.

Solvallan sunnuntai alkoi iloisissa tunnelmissa suomalaistunnelmissa, kun suomalaisvaljakko Maria Kiukas ja 15-vuotias ori Smedens Andiamo kirivät maalisuoralla Lilla Elitloppetin voittoon.

Koko matkan johtanut norjalaisvaljakko Silja Buhagen ja ruuna Pros Maserati näytti loppukaarteessa olevan jo karkaamassa, kun Kiukas ja Smedens Andiamo aloittivat hurjan loppurynnistyksen. Maaliin tultiin täysin rinta rinnan, mutta maalikameran kuvan tarkastelun jälkeen Smedens Andiamo julistettiin voittajaksi.

”Tämä on aivan huikeaa. En lähtenyt voittamaan, vaan fiilistelemään ja nauttimaan kilpailusta. On jo todella hienoa olla mukana täällä. Lähtö lähti hyvin meidän osalta. Sisäpuolelta lähti myös kovaa poni, josta tuli meidän pahin vastustaja. En tiennyt, päästäänkö loppusuoralla ohi, sisäpuolella ollut vastasi tosi hyvin. Varma en ollut voitosta, sitten joku yleisöstä huusi, että voitit", Maria Kiukas kommentoi loppusuoran tapahtumia.

"En voinut uskoa tätä todeksi. Minulla on pitkään ollut ykkösluokan poneja. A-poni Thorvald on kilpaillut täällä kaksi kertaa. Kyllä tämä menee yhdeksi suurimmista voitoistani”, Maria Kiukas sanoi.

 Voitto tuli tuloksella 42,6a. Toiseksi tullut norjalaisvaljakko sai saman ajan. Kaksikko erottui loppusuoralla selvästi, sillä kolmanneksi tullut Ebba E Handler ja Terminater C.C. saivat ajan 44,3a.

Maria Kiukkaan ja Jenni Rautiaisen riemua.
Maria Kiukkaan ja Jenni Rautiaisen riemua.Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi