Queen L. ja Lo Ekström ottivat ylivoimavoiton.
Queen L. ja Lo Ekström ottivat ylivoimavoiton.Kuva: Anu Leppänen

Nuoret sankarit: Ruotsalaiset valloittivat Seinäjoen

Turun Metsämäessä Ponikuninkuus-ravisuunnitelmat ovat edenneet jo pitkälle.

Seinäjoella ravattiin viikonloppuna A-ponien Pony Seinäjoki Race ja B-ponien Ernst Rivaldo -ajo. Lähdöissä nähtiin myös kansainvälistä väriä ruotsalaisvaljakoiden myötä, eikä vierailijoiden tarvinnut matkata kotiin tyhjin käsin. A-ponitamma Pollypuff, ohjaksissaan Vendela Lång, otti keulapaikan heti auton irrottua ja piti sen maaliin saakka reilulla marginaalilla. Paras suomalainen oli kolmanneksi tullut Neea Hartikaisen Bonobo.

B-ponien puolella Lo Ekströmin Queen L. otti ensimmäiseen kurviin tullessa paikan johtavan rinnalta, haki keulapaikan ensimmäisellä takasuoralla ja piti johtopaikan aina ylivoimaiseen voittoon saakka. Smedens Andiamo/Maria Kiukas tuli toiseksi.

Ponikuninkuusravit järjestetään tänä vuonna 19.–20.8. Turun Metsämäessä. ”Ajatuksena on järjestää koko perheen tapahtumaviikonloppu teemalla Ponikuninkuusravit ja minimaaseutu 2023”, toimitusjohtaja Eeva Karvonen kertoo. ”Konsepti on selvillä, se on ollut alkuvuoden työn alla. Materiaaleja ja nettisivuja tehdään lähiviikkoina. Haluamme tuoda tuulahduksen maaseutua kaupunkilaisille.”

Turussa on hyvää kokemusta pitkäperjantain ravien oheisohjelmasta ja yleisömäärästä. Myös poniraviurheilijoille on ohjelmaa viikonlopun aikana lähtöjen lisäksi. ”Järjestämme kilpailijoille illanvieton lauantaina.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi