Juuso Holttisen tallin Yohan Hills kelpaa ideavihjeen yksinäiseksi merkiksi.
Juuso Holttisen tallin Yohan Hills kelpaa ideavihjeen yksinäiseksi merkiksi.Kuva: Anu Leppanen

Hevosurheilun Toto5-ideavihje Teivo: Oikeat kyvyt näkyviin

Kaksi illan kovimmista prosenttirohmuista ohitetaan systeemissä. Näistä Utamaro Kempin varjoon pelijakaumassa jäänyt Yohan Hills nostetaan sen vastavarmaksi.

Juuso Holttisen talliin siirtyneen Yohan Hillsin 5-vuotiskauden alku on takunnut. Ruotsista saapuneen ruunan piti startata jo keväällä Lappeen 75-kisassa, mutta puuttuneet rokotustiedot lykkäsivät lopulta radoille tuloa. Toissa viikolla ajettu Turun startti antoi kuitenkin jo viitteitä hevosen hyvästä iskukyvystä, vaikka takana oli pitkä kilpailupaussi. Kovavauhtisessa kisassa Yohan Hills eteni viimeisellä takasuoralla heittämällä neljännestä ulkoa johtaneen Stardust Comeryn rinnalle ja oli pitkään mukana kärkitaistossa. Viimeinen sata metriä oli kuitenkin liikaa.

”Yohan Hillsin avausstartista tuli vähän opintomatka”, Juuso Holttinen taustoittaa. ”Hevonen olisi varmaan pystynyt kamppailemaan ihan voitostakin, mutta ajoimme väärillä varusteilla. Se on aiemmin ollut laiska hevonen, joka on juossut umpilapuilla kilpaa. Mutta viimeksi se oli niillä vehkeillä aivan liian totinen ja tyhjensi itsensä matkalla. Siihen nähden se suoritus oli ihmeen hyvä. Nyt olemme viisaampia, ainakin luulemme niin. Ilmoitin sen iltaraveihin, että saamme varusteet kuntoon ennen kuin alamme ajamaan 75-lähtöjä. Nyt ajetaan vetolapuilla.”

Toto-kupongille tästä linkistä

Hevosurheilun Toto5-ideasysteemi Teivo

Toto5-1: 7, 3, 5, 10, 1, 6, 8, 11, 9 (4, 12)

Toto5-2: 2, 1 (4, 3)

Toto5-3: 9, 7, 4, 11, 1 (5, 12)

Toto5-4: 9 Yohan Hills (7, 3)

Toto5-5: 8, 5 (11, 4)

9 x 2 x 5 x 1 x 2 = 180 riviä – 18,00 euroa 0,10 euron peruspanoksella.

Valmentajakommentit Mobiilihepasta

Lähtö 7

Tuomo Ojanperä: Mystery For Ever (7) oli hyvä pitkältä tauolta, eikä startin jälkeenkään ole tullut mitään negatiivista. Parantaa varmasti starttien myötä, mutta tarkoitus on vielä ottaa alku rauhallisesti ja koittaa sitten lopussa.

Risto Kuusisto: Iago Vicille (8) tehtiin kurkkuoperaatio, missä kitalaen läppä kiinnitettiin langoilla. Harjoitukset ovat menneet hyvin, mutta operaation hyödyt mitataan vasta kilpailuissa. Ensimmäiset startit ajetaan hyvin säästeliäästi ja pyritään rakentamaan ruunan uskoa kurkun toimintaan.

Lähtö 8

Emma Väre: Stonecapes Victor (11) pullasi viimeksi matkalla ihan liikaa mikä vähän näkyi lopussa, muuten plusmerkkinen esitys. Nyt tukitaan korvia vähän enemmän, jos malttaiso matkalla paremmin, kunto edelleen kohdillaan.

Lähtö 10

Tuomo Ojanperä: Calla Corona Photo (1) on jännittänyt kilpailemista kuljetuksesta alkaen, eikä ole pystynyt suorittamaan odotetusti. Asioita on harjoiteltu eri tavalla ja toivottavasti nyt sujuisi paremmin. Hyvä suorittaminen olisi nyt tärkeämpää kuin hyvä sijoitus.

Emma Väre: The Wishmasterille (5) oli volttaaminen viimeksi todella työlästä, nytkään ei ole optimipaikka mutta plussaa että saa pyöriä toisen perässä. Laukka tuli kun hetkellisesti heitti vaihteen vapaalle, tuli kuitenkin hyvin maaliin ja Teivossa paremmat kurvit tälle mikä plus.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi