Vauhdikas-Venla voitti talvella Kuopiossa omistajansa Mertsi Blomeruksen ohjastamana.
Vauhdikas-Venla voitti talvella Kuopiossa omistajansa Mertsi Blomeruksen ohjastamana.Kuva: Juhani Hynynen

Toto65-ennakko Forssa: Mikä Tenhusen menestyskorteista parhain?

Keskiviikkona Toto65-kierros ajetaan poikkeuksellisesti Forssassa, jossa ohjelmassa ovat Pilvenmäki Special -karsinnat.

Tuusniemeläinen Miika Tenhunen saapuu keskiviikkona Forssaan kolmen hevosen joukkueella. Ensimmäisenä starttivuorossa on Toto65-kierroksen avauskohteessa suosikkina kisaava Vauhdikas-Venla. Viimeksi Seinäjoella ajetussa tammadivisioonafinaalissa hevonen laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen, mutta teki laukan jälkeen vielä hyvän juoksun ollen neljäs.

2140 metrin matkalla ajettavaan karsintalähtöön tamma starttaa voltin viitosradalta.

”Hevonen jatkaa kunnossa, eikä se meiltä olekaan tehnyt vielä yhtäkään huonoa starttia”, Tenhunen kertoo. Karsintalähtöä hän kuvailee sopivan näköiseksi.

”Sillä on vähän aina päivästä kiinni haluaako se voittaa, mutta finaalipaikka pitäisi vähintään saada.”

Ekin Huli kilpailee oriiden ja ruunien karsinnassa. Seinäjoen finaalilähtöön valmentajalla oli hevosesta odotuksia, mutta pito-ongelmat vesittivät toiveet menestyksestä.

”Seinäjoen jälkeen hevonen on tuntunut kotona hyvältä ja sen ollessa samanlainen kuin aiemmissa starteissaan pystyy siltä odottamaan oikeastaan mitä tahansa”, Tenhunen miettii ja kehuu ykkösradan lähtöpaikkaa.

”Se ainakin sopii Ekin Hulille. Hevonen on vielä hyvä avaamaan voltista, joten en usko kenenkään ainakaan alussa ohittavan meitä.”

Lämminveristen Pilvenmäki Special -karsinnoissa tuusniemeläistallista nähdään Toto65-pelin päätöskohteessa kilpaileva Sabator, joka starttaa matkaan radalta yksitoista.

”Se jäi täysin ajamatta Lahdessa, ja olisi pystynyt jopa voittamaan tiloja saadessaan. Ruuna on hyvällä mallilla ja juoksun onnistuessa sen tulisi taistella ainakin finaalipaikasta”, valmentaja miettii.

Toto65-kierros käynnistyy poikkeuksellisesti kello 14.10.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi