Velvet Gold nosti Iikka Nurmosen ja Jenni Tuokon suupielet hymyyn viime syyskuussa voittamalla Tammavaltikan.
Velvet Gold nosti Iikka Nurmosen ja Jenni Tuokon suupielet hymyyn viime syyskuussa voittamalla Tammavaltikan.Kuva: Roosa Lindholm

Toto75-ennakko Lahti: Velvet Gold käynnistää kautensa

Perinteikäs Suur-Hollolan Best Lady käynnistää lauantaina Lahden Jokimaan Toto75-jackpotkierroksen.

Iikka Nurmosen valmentaman Velvet Goldin viime kauden tähtihetkiin lukeutuivat 5-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun sekä perinteikkään Tammavaltikan kokonaiskilpailun voitot. Marraskuun lopussa hevonen vetäytyi talvitauolle, jonka valmentaja kertoo sujuneen moitteetta.

”Tamma on saanut olla koko talven terveenä ja ollaan päästy treenaamaan suunnitellusti. Alkuun se sai vain huilata, kunnes sitä alettiin ajamaan nätisti ja nyt on jo pidemmän aikaa ajettu täysin normaalia treeniä”, Nurmonen taustoittaa.

Lauantaina Velvet Gold käynnistää 6-vuotiskautensa Lahden Jokimaalla ajettavassa Suur-Hollolan Best Ladyssä. Vastus on heti kauden avauskisassa hyvää tasoa EL Indeedin, Halley Wanian ja An-Dorran johdolla.

Jenni (Tuokko) on ajanut hevosella talven treenit kotona ja kyllä se hänen mielestään on jollain tapaa vahvemman tuntuinen, mutta startit sen sitten näyttävät. Kerran käytiin Kuopiossa hiitillä ja siinä hevonen oli ihan asiallinen. Vuosi sitten ratahiittejä ei ennen kauden avausta ollut lainkaan ja hevonen meni kuitenkin heti 14-tuloksen hokkikengästä”, Nurmonen muistelee.

Nyt yksi kilpailuvauhtinen harjoite on takana, joten tauosta huolimatta Velvet Goldilta voidaan valmentajan mukaan jo lauantaina odottaa positiivista suoritusta. Paineita sijoituksesta ei kuitenkaan oteta.

”Aina koitetaan pärjätä kun viivalla ollaan, mutta olen tyytyväinen kun hevonen tulee kovaa maaliin."

2140 metrin ryhmäajoon lähtörata osui radalle seitsemän. Tarvittaessa Velvet Gold kiihtyy kovaa, mutta kauden avauskisassa lähtönopeutta ei välttämättä käytetä.

”Katsotaan kuinka juoksu lähtee luonnistumaan, mutta haluaisin ajaa parijonosta”, Nurmonen miettii.

Velvet Goldin kauden päätähtäimeksi on asetettu Suur-Hollola-ajo, mutta hevonen saa suorituksillaan itse näyttää missä lähdöissä kilpaileminen on järkevää.

”Kolmen viikon päästä olisi Espoon palkinto, joka olisi Velvet Goldille hyvä lähtö. Vuosi sitten tamma voitti Suur-Hollola viikonloppuna viisivuotislähdön ja minun lisäkseni moni muu oli sitä mieltä, että olisi hevonen riittänyt päälähdössäkin. Nyt se on vuoden vanhempi, joten tuntuu että voisiko se uran paras vuosi tulla nyt?” Nurmonen päättää.

Velvet Gold juoksee Lahden Toto75-pelin avauskohteessa lähdössä 5. Jackpot-rahaa kierroksella on jaossa liki 70 000 euroa.

Tästä kupongille

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi