Mitkä hevoset kruunataan tänä vuonna kuninkaaksi ja kuningattareksi? Jos Veikkauksen Pitkävedon kertoimia on uskominen, on todennäköisin hallitsijapari Parvelan Retu ja Suven Sametti.
Mitkä hevoset kruunataan tänä vuonna kuninkaaksi ja kuningattareksi? Jos Veikkauksen Pitkävedon kertoimia on uskominen, on todennäköisin hallitsijapari Parvelan Retu ja Suven Sametti.Kuva: Anu Leppänen

Vallanvaihto todennäköisintä – Näin Veikkaus arvioi kuningas- ja kuningatarkandidaattien mahdollisuudet

Veikkauksen Pitkävedossa voi veikata tulevaa kuningasta ja kuningatarta kiinteillä kertoimilla.

Kouvolan Kuninkuusravit polkaistaan käyntiin tänään perjantaina. Spekulointi tulevasta kuninkaasta ja kuningattaresta käy jo kuumana. Monet ovat jo omat suosikkinsa valinneet, mutta minkälaiset mahdollisuudet kullakin kandidaatilla on kertoimien valossa?

Kuninkuuskisasta odotetaan viime vuoden tapaan kahden kovan orin taistoa. Evartti on tällä kaudella ollut selityksittä Parvelan Retua parempi, mutta vaativassa kolmen osamatkan kisassa mikään ei ole varmaa.

Pitkävedon puolella kuningasta ja kuningatarta pääsee veikkaamaan kiinteillä kertoimilla. Veikkaus tarjoaa kisan suosikiksi Parvelan Retua kertoimella 1,93 (tilanne 4.8. klo 12.15). Prosenteiksi muutettuna se vastaisi 51,81 prosentin todennäköisyyttä. Tämä ei kuitenkaan kerro totuutta, koska Pitkävedon palautusprosentti ei ole 100, vaan Veikkaus ottaa 16-18 prosentin osuuden pelivaihdosta itselleen. Näin ollen yhtiön laskema todennäköisyys Parvelan Retun kuninkuudelle on pienempi kuin 51,81.

Kakkossuosikki Pitkävedon puolella on tietysti Evartti. Antti Ojanperän valmennettavan kerroin on perjantaina puolenpäivän aikaan 2,16.

Viime vuonna Suven Sametti oli toista kertaa perättäin kuningatar ja Evartti jo kolmatta kertaa putkeen kuningas.
Viime vuonna Suven Sametti oli toista kertaa perättäin kuningatar ja Evartti jo kolmatta kertaa putkeen kuningas.Kuva: Anu Leppänen

Suosikkikaksikon kovin haastaja on tuulennopea H.V. Tuuri, jonka kuninkuudesta tarjotaan kerrointa 13.

Jos kuninkuus menee suosikkikolmikon ulkopuolelle, puhutaan silloin jättiyllätyksestä. Suurin tarjolla oleva kerroin on 160. Se on tarjolla viiden hevosen kohdalla: Enon Vilpin, Herra Heinämiehen, Kartierin, Sheikin ja Uljas Suomalaisen.

Tammojen tasainen taisto

Kuningatarkilpa on etukäteen ajateltuna selvästi tasaisempi. Se näkyy myös Pitkävedon kertoimissa. Siellä suosikiksi on asetettu kaksinkertainen kuningatar Suven Sametti. Sen kerroin on 3,30.

Kisan tasaisuudesta kertoo se, että kakkossuosikki Lumi-Oosan kokonaiskisan voitosta tarjotaan kerrointa 3,50.

Suven Sametin ja Lumi-Oosan takana vaanivat Hetviina ja Lakan Leija, kummankin voittoa voi veikata kertoimella 5,40. Ja kertoimien mukaan myös Sirpsakalla (kerroin 12) on varteenotettava mahdollisuus viedä seppele sunnuntaina mukanaan.

Kuningatarkilvan yhdenkään osallistujan kerroin ei ole yli 100. Pitkävedon puolella suurin yllätys olisi, jos Vennelmon Varma yltää kuningattareksi. Silloin sitä veikanneet saisivat rahansa takaisin 95 kertaa.

Juttua muokattu 4.8. klo 17: Poistettu kertoimet prosenteiksi muutettuna, koska kerroin ei muunnu suoraan todennäköisyydeksi johtuen palautusprosentista.

Mitkä hevoset kruunataan tänä vuonna kuninkaaksi ja kuningattareksi? Jos Veikkauksen Pitkävedon kertoimia on uskominen, on todennäköisin hallitsijapari Parvelan Retu ja Suven Sametti.
Veikkaus satsaa Kuninkuusraveihin - "Tavoitteenamme on rikkoa kaikki ennätykset"

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi