Afterglow ja Arto Laaksonen ovat olleet voittoisa parivaljakko.
Afterglow ja Arto Laaksonen ovat olleet voittoisa parivaljakko.Kuva: Elli Pölhö

Vermon Toto65-ennakko: Afterglown tavoitteena finaalipaikka – "En toki ylläty isommastakaan menestyksestä"

Afterglow kilpailee keskiviikkona Vermossa paikasta Tammacupin finaaliin.

Vermon ravikausi laitetaan keskiviikkona käyntiin Toto65-ravien merkeissä. Päivän pääpelin kohdelähdöistä kolme on lämminveritammojen tasoitusajoja, joissa mitellään paikoista lauantaina 3. helmikuuta ajettavan Tammacupin finaaliin.

Yksi karsinnoissa starttaavista on Timo Ahtiaisen valmentama Afterglow, joka on niittänyt mainiota tulosta maakuntaradoilla, mutta nyt 5-vuotias kilpailee ensimmäistä kertaa maan pääradalla.

”Meillä oli viime viikolla 23-27 asteen pakkaset, joten ihan kevyesti on menty jarrukärryistä ja kerran on ajettu vetoja. Niissä se kyllä oli ihan asiallinen ja nyt maanantaina käydään Lappeen radalla hiitillä, mutta kaiken ollessa mallillaan hevonen nähdään Vermossa”, Ahtiainen kertoo. 

Viimeisimmän kilpailunsa Kouvolassa Afterglow voitti hyvällä loppukirillä ja tuota aikaisemminkin se nappasi useamman ykkösen tulosrivistöönsä. Ahtiainen kertookin olleensa oikein tyytyväinen hevosen suorittamiseen. 

”Koko ajan se on venynyt vastuksen koventuessa, eikä tältä vielä ollakaan edes kaikkea pyydetty”, valmentaja vakuuttaa.

Lähtöpaikaksi Afterglowlle osui voltin nelosrata, mitä Ahtiainen pitää asiallisena. Vastus on kuitenkin kunnioitettava Emma E. ja Amanda Evon johdolla. Ensisijaisena tavoitteena onkin sijoitus viiden parhaan joukossa, joka oikeuttaisi paikan finaaliin.

”En toki ylläty isommastakaan menestyksestä, mutta finaalipaikka tyydyttää meitä tässä vaiheessa. Vuoden alku kuitenkin oli haastava pakkasista johtuen”, Ahtiainen toteaa.

Afterglow kilpailee Vermossa Toto65-pelin neljännessä kohteessa numerolla 4.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi