Kaisa Kähö Hevosopistolta Ratsastajainliittoon: ”Tuntui, että nyt on pakko tarttua tilaisuuteen”
Kaisa Kähö luopui Palon Hemmosta (i. Karl Hemming) lähtiessään Englantiin.Leena Alerini

Kaisa Kähö Hevosopistolta Ratsastajainliittoon: ”Tuntui, että nyt on pakko tarttua tilaisuuteen”

Ypäjän Hevosopiston vt. rehtorina työskennellyt Kaisa Kähö aloittaa alkuvuonna Suomen Ratsastajainliiton hallinto- ja kehityspäällikkönä.

Vuosi sitten Kaisa Kähö oli juuri palannut Suomeen Kyra Kyrklundilta Englannista, jossa hän toimi useita vuosia tallimestarina.

Lue lisää: Kaisan oppivuodet

Marraskuussa 2020, kun Hevosurheilu kysyi Kähön tulevaisuudensuunnitelmia, ne olivat vielä täysin auki. Keväällä Kähö nimitettiin Ypäjän Hevosopiston vt. rehtoriksi, ja nyt hän valmistautuu uuteen pestiinsä Ratsastajainliitolla.

”Ajatukset ovat odottavat. Se on täysin uusi pesti, joten työ tekijäänsä opettaa. Olen uuden edessä, mutta liitollakin varmasti mietitään, millainen on lopullinen toimenkuva.”

Uusi työpaikka ei vaikuta Kähön asuinpaikkaan, sillä ypäjäläinen aikoo jäädä nykyisille sijoilleen. ”Täältä on kätevä liikkua moneen suuntaan. Täytyy katsoa, millaiseksi elämä kokonaisuutena muodostuu.”

Kähö pitää tulevaa työpaikkaa mielenkiintoisena haasteena urallaan. Työpaikan vaihto tuli sikäli oikeaan aikaan, että opistolle ollaan rekrytoimassa uutta rehtoria. Kähöltä itseltään puuttuu rehtorin virallinen pätevyys, joten häntä toimeen ei olisi voitu edes valita.

Ratsastajainliiton työpaikkailmoitus sai heti Kähön huomion. ”Tuntui, että nyt on pakko tarttua tilaisuuteen. Tiedän, että minun cv:lle sopivia työpaikkoja ei ole monta, mutta tämä tuntui sellaiselta.”

Päivätyön lisäksi Kähön arkeen mahtuu sivutoimista ratsuttamista ja valmentamista. ”Suurin osa työpanoksestani menee palkkatöihin, mutta hevoset säilyvät tässä rinnalla.”

Omaa hevosta hänellä ei ole, vaikka hän on vähän sellaistakin katsellut. Vielä tällä hetkellä on riittänyt muiden hevosten ratsastaminen. ”En pidä kiirettä oman hevosen ostamisen kanssa, kun ei siihen ole sellaista painetta.”

Onnettomuus, jota ratsastaja ei muista

Juuri nyt Kähöllä on ollut taukoa ratsastuksesta, sillä hänelle tapahtui onnettomuus hevosen kanssa kuukausi sitten. Se, mitä tapahtui, on ratsastajalle arvoitus.

”Oletan, että olen pudonnut hevosen selästä. Minulla on parin tunnin muistikatkos. Muistan laittaneeni satulan ja seuraava muistikuva on Forssasta päivystyksestä.”

Onni on käynyt onnettomuudessa, sillä Kähö sai ainoastaan pehmytkudosvamman lonkan seutuville. Pää on magneettikuvattu ja eeg-tutkimus tehty, mutta vaurioita ei ole havaittu.

”Toki se muistikatko on pitkä, että varmasti jotain on tapahtunut päässäkin. Jalka paranee omia aikojaan.”

Kähö pohtii, että Mips-mekanismilla varustettu kypärä on ollut turvapäähine paikallaan. Uusi kypärä on laitettu tilaukseen.

”Pelkotiloja ei jäänyt, kun en muista mitään. Olen jo käynyt hevosen selässä ja ottanut vähän ravia.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi