Emma Kanerva ja Mist of Titanium kotityöskentelyssä.
Emma Kanerva ja Mist of Titanium kotityöskentelyssä.Kuva: Leena Alérini

Kanervalle sunnuntailtakin onnistuminen Kronbergistä – GP-hevosarmeija vain komistuu

Kronbergin nuorten kouluhevosten arvostetun finaalin jälkeen Emma Kanerva voi sanoa, että hänellä on ensi kaudelle viisi GP-hevosta.

Marjo Vainikan kasvattama 9-vuotias oldenbug-ruuna Mist of Titanium oli sunnuntaina ratsastetun arvostetun saksalaisen Louisdor-Preis-kilpailun 7. prosentein 71,160 ja samassa luokassa ensimmäisen kokonaisen GP:nsä tehnyt, varasijalta mukaan päässyt Feldrose oli 12. prosentein 68.800.

Mist of Titaniumin eli Pluton kohdalla tuomareiden näkemykset erosivat, sillä yksi laittoi sen neljänneksi, yksi kymmenenneksi.

”Mist of Titanium oli sunnuntaina paljon keskittyneempi kuin lauantaina, ja pystyin ratsastamaan sen näyttävämmäksi ja esittämään myös lisätyt”, Kanerva myhäilee.

”Se oli vasta sen toinen GP ja ilman raippaa. Piaffit eivät vielä ole tarmokkaita, ja yhdestä piaffista se laukkasi pois, ja sen takia jopa kolme numeroa meni alakanttiin, mutta muuten ei ollut virheitä”, Kanerva kertoo. ”Ja se sai tosi hyvää palautetta ja paljon kehuja. Piaffeissa on tietenkin tekemistä, mutta se unohti lauantain möröt.”

Ensi kaudelle etsitään sitten vielä lisää puhtia ja energiaa.

”Mutta tässä vaiheessa olen tähän tosi tyytyväinen! Nousimme inter-tasolle vasta kesällä, ja se oli aika vaikeaa, joten ajattelin, että emme pääse finaaliin ja ratsastamaan vielä GP:tä. Mutta viimeisten kuukausien aikana se on kehittynyt tosi hyvin, ja nyt saatiin tosi kova tulos. Pluto on hieno, näyttävä hevonen ja se tulee olemaan oikein hyvä GP-hevonen”, Kanerva iloitsee.

Varasijalta Kronbergiin lähtenyt Feldrose teki ensimmäisen pitkän GP:nsä, eikä sitä edes ollut valmisteltu siihen aivan viimeisen päälle, kun näytti siltä, että paikkaa ei tule. Torstain se oli ratsastamatta, kun Kanerva ehti jo lähteä Mist of Titaniumin kanssa kilpailupaikalle.

”Sunnuntaina radalla se kävi aika kuumana, mutta se oli kiva ratsastaa. Se tarjosi kaikkea, eikä aina arvannut oikein, mitä halusin, mutta se oli niin positiivisesti menossa! Tuli fiilis, että tästä voi tulla tosi hyvä, kun se rutiinin kautta oppii tietämään, mitä siltä odotetaan”, Kanerva iloitsi.

”Kyllä mä odotan Feldroseltakin paljon. Se on pienikokoinen, mutta se liikkuu tarpeeksi isosti. Kun se saa lisää rentoutta, siitä tulee myös näyttävämpi. Uskon, että sekin on kansanvälinen GP-hevonen”, Kanerva sanoo.

Kolme muuta GP-hevosta ovat EM-kävijä Greek Air, ruuna Riverdance sekä ori Eye Catcher.

Louisdor-Preis on avoin 8-10-vuotiaille hevosille. Molemmat Kanervan hevoset ovat vielä tämän vuoden 9-vuotiaita.

Luokan voitti Norjan Isabel Freese Totilaksen jälkeläisellä Total Hopella prosentein 77.540.

Artikkeli lauantain luokista täällä.

Tulokset täällä.

Video Mist of Titaniumista maitovarsana täällä ja vuonna 2017 täällä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi