Petri Salmela on M.T.Oberonin ja Marttistripin valmentaja.
Petri Salmela on M.T.Oberonin ja Marttistripin valmentaja.Anu Leppänen

Hallitsevat liigaykköset voittivat kaksi lähtöä

Boden toimi perjantai-illan V64-ratana. Petri Salmela voitti viime vuoden valmentajaliigan ja Mika Forss oli kuskien paras. Kaksikon uuden kauden ensimmäiset voitot tulivat vuoden toisissa raveissa.

M.T.Oberon oli Forss-Salmelan ensimmäinen voittaja. Se lähti kiriin kierros jäljellä ja eteni kolmatta rataa pitkin ykköseksi ajalla 16,1/2160m. Tallikaveri Got To Dash nousi kakkoseksi Mats E Djusen ajamana.

”Tuntui, että M.T.Oberon vain hölkkäsi kolmatta rataa pitkin. Se oli tänään tosi hyvä. Odotin vain loppusuoraa, vedin silmälaput varmuudeksi vähän ennen maalia”, Forss sanoi.

Forss-Salmelalle meni myös Päivän Duon toinen kohde. Marttistrip paineli takarivin lähtöpaikalta eteenpäin, ja Forssin ajovärit keikkuivat kärjessä jo avauspuolikkaan jälkeen. Jänkälä-Kenttä-Maunu -kolmikon omistama ruuna piti voittoon ajalla 17,9a/2140m.

”Takarivi ei ole koskaan helppo paikka lähteä, mutta tänään pääsimme hyvin etenemään. Pahin uhkaaja tuli maalisuoralla tosi ulkoa, ja minun oli pakko vetää Marttistripin korvapallot, jotta se lähti vastaamaan”, Forss selvitti.

Suomalaisvoitto saatiin jo ennen 64-pelin alkua. John Östman ajoi Even Johnnyn keulaan päätöspuolikkaan alkaessa. Hanna Kariniemen valmennettava piti suosikki Nite Owlin takanaan ja voitti ajalla 18,7a/2640m. Hanna Kariniemen talli oli lähellä kaksoisvoittoa. Iina Palojärven ohjastama Springwind Lotta sijoittui kolmanneksi.

Samu Sundqvist ajoi oman tallin Xanthis Excaliburin voittoon 64-avauksessa sisäratareissun jälkeen. Jaakko Alamäen valmentama ja ajama Leonas Yaktra kiri toisesta ulkoa 64-kolmosen parhaaksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi