Jani Ruotsalainen ja Hottine oli voittava yhdistelmä Mikkelissä.
Jani Ruotsalainen ja Hottine oli voittava yhdistelmä Mikkelissä.Arkistokuva: Jarno Unkuri

Aivan jäätävä suoritus - jatkoi siitä, mihin viime kaudella jäi

Jyväskylän perjantairavit ajettiin Mikkelissä. Yksi illan komeimmista esityksistä nähtiin enintään 27 000 euroa ansainneiden kylmäveristen ryhmäajossa, kun pitkältä tauolta palannut Hottine nappasi uransa 19. startissa viidennentoista voittonsa.

Perjantain menestysohjastaja Jani Ruotsalainen kiihdytti Vesa Lipsasen valmentamalla Hottinella keulapaikalle. Takarivistä lähtenyt Virin Varpu pääsi sujuvasti porukan läpi sen rinnalle ja antoi kilpakaverilleen painetta, avauspuolikas taittui 22,5-vauhtia.

Ruotsalainen kertoi ratahaastattelussa, että hän olisi hyvinkin voinut luovuttaa piikkipaikan Juhani Heikkisen Virin Varpulle, mutta Heikkinen halusi ajaa toista rataa pitkin. Lopussa pahimmaksi uhkaajaksi nousi ennakkosuosikki Vauhtis, mutta Hottine piti pintansa perille saakka.

”Etukäteen oli hieman epävarma olo, kuinka ruuna suorittaa pitkältä tauolta”, Vesa Lipsanen kertoi. ”Lopputulos oli hyvä, mikä selkiinnytti ajatusmaailmaani. Toki sen täytyi tehdä kovasti töitä ja kyllähän se puuskutti lähdön jälkeen ihan jonkin verran, mutta tämä startti vei varmastikin hevosta eteenpäin.”

”Suomen Cup käväisi mielessäni aikaisemmin, kun Hottine olisi päässyt starttaamaan paalulta, mutta niin kova lähtö olisi ehkä tullut turhan äkisti vastaan. Tästä on mukava jatkaa kohtia uusia kilpailuja.”

Haukivuorelta kotoisin oleva Lipsanen asuu Juvalla. Hänen nuoremmat veljensä Ilpo ja Timo tiedetään myös armoitetuiksi raviurheilun ystäviksi. Ainakin hieman vanhemman sukupolven ravidiggarit tuntevat kyseiset herrat. Mainittakoon, että Timo Lipsasen poika Simo Lipsanen on Suomen parhaimpia yleisurheiljoita. Hänen saavutuksensa kolmiloikassa ovat huippuluokkaa.

Lue raveista lisää keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 2 Walene, 26,11 %, 2,23 €

T5-2: 2 Racehill Victory, 9,66 %, 9,07 €

T5-3: 6 Otto Master, 9,34 %, 41,96 €

T5-4: 4 Hottine, 28,17 %, 115,34 €

T5-5: 7 Peachonthebeach, 43,77 %, 141,42 €

Vaihto: 61 594,26 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi