Olli Koivusen ajama Cameron Evo irtosi alle kympin lopetuksessa ylivoimavoittoon. Mark More sijoittui toiseksi, kuten tässä kuvan Kouvolan lähdössäkin kesäkuussa.
Olli Koivusen ajama Cameron Evo irtosi alle kympin lopetuksessa ylivoimavoittoon. Mark More sijoittui toiseksi, kuten tässä kuvan Kouvolan lähdössäkin kesäkuussa.Arkistokuva: Roosa Lindholm

Cameron Evo johti Riihimäki Grand Prixiä lähdöstä maaliin

Riihimäen sunnuntain päälähtö pysyi suursuosikiksi luotetun Cameron Evon hallinnassa koko 2100 metrin ajan. Grand Prix ajettiin Toto65-kierroksen neljäntenä kohteena.

Toto65-1: Auton takaa hyvin lähtenyt Wall In Carlina nappasi avauskohteessa johtopaikan, josta tammaa ajanut Ari Moilanen ei ollut valmis luopumaan. Näin suosikiksi luotettu Personal Trainer joutui taivaltamaan koko 2100 metrin matkan toista rataa ilman vetoapua, mutta lisämetrit eivät näkyneet ratkaisuvaiheessa. Selvä voitto tuli ajalla 15,1a.

"Personal Trainerilla oli siinä välissä kaiken maailman ongelmia, ja oli vuosi kaksi, ettei ajettu kilpaa. Nyt on vähän säännöllisemmin päästy vetämään, niin ehkä se sitä kautta on löytänyt itteään", Juha Utala taustoitti. "Välillä tuntui, että ne vaihtelee, eikä itekään päässyt oikein perille, mutta viimeiset kolme starttia se on ollut hyvä oma ittensä, ja niin kuin se tänäänkin näytti, silloin kun se on mallillaan, se pystyy koviin suorituksiin. Nytkin jäi vielä paljon varastoon."

Ensimmäisessä kaarteessa kärjen taakse pudottanut Callela Everest pääsi tulemaan lopussa vapaasti ja puristi viime hetkillä Wall In Carlinan ohi toiseksi.

Toto65-2: Sisäradan hevoset veivät kärkisijat, kun Pihlajan Vellamo piti tempon kärjessä tasaisen hyvänä ja porukka venähti pitkäksi letkaksi.

Välillä hieman keulahevosesta jääneenä seuraillut Jasun Ilo ajoi viimeisellä takasuoralla tämän kantaan, iski loppukaarteen alussa rinnalle ja erkani maalisuoralla selvään voittoon.

Ykkössija oli 7-vuotiaalle Jasun Ilolle tämän kauden ensimmäinen, mutta koko lyhyelle uralle jo viides. Ennätys parani 2100 metrin tasoitusajossa lukemiin 31,4. Jasun Ilo oli kolmanneksi pelatuin.

"Teivossa sillä oli viimeksi suussa jotain. Se tappeli vastaan eikä lähtenyt ravia, mutta tänään se oli varma, kun suu oli paljon parempi", Niko Salonen iloitsi. "Luulen kyllä, että jos ei mitään tule, niin se pikkuisen petraa joka vuosi. Se on niin vähän ajettu kumminkin."

Jonossa kolmantena tullut Jukolan Justiina nousi loppukaarteessa Jasun Ilon taakse toiseen ulos ja seurasi siitä jääneenä toiseksi. Hieman taipunut Pihlajan Vellamo oli kolmas.

Lähdön suosikki Hillevi Milleri laukkasi ratkaisevan pahoin heti alussa.

Toto65-3: Kiihdytys ratkaisi, kun johtoon ampaissut Queen Of Pirates sai vetää matkalla täysin rauhassa. Nelivuotias tamma ei syttynyt kirimään kaksisesti, mutta piti ajettuna kilpasiskot kurissa maaliin asti.

Ari Moilanen ajoi Aripekka Pakkasen valmentamaa Queen Of Piratesia, joka oli toiseksi käytetyin merkki ja teki 2100 metrillä ajan 18,0a.

"Keulapaikalle päästiin, kun tämä on hyvä lähtemään. Ei sen tän hevosen paras juoksupaikka ole, kun ei se siitä osaa oikein mennä, mutta ei siinä sitten ollut oikein semmoista, ketä olisi siihen edelle halunnut päästää. Kyllä tämä paljon parempaan pystyy, mitä tänään nähtiin", Ari Moilanen vakuutti.

Toiselle radalle ilman vetoapua jäänyt Afrodite Ax tyytyi maltilliseen menoon ja puristi lopussa puolittain voittajan kupeelle toiseksi.

Wivian Pii seurasi kärjen takaa tilaa saamatta kolmanneksi, ja muutenkin noin puolet osallistujista jäi vaille kunnon mahdollisuutta. Myös sisäradan jonossa kolmantena matkannut suosikki Miss Universe pysyi tiiviissä pussissa.

Toto65-4: Viisivuotiaille rajatussa päälähdössä oli vain seitsemän kilpailijaa, mutta melkein kaikki osallistuivat tiukasti kiihdytykseen ja kaarteeseen mentiin leveässä viuhkamuodostelmassa. Näin uloimpaa lähtenyt Mark More ei päässyt pudottamaan yhtään sisemmäs eikä edes yrittämään suursuosikin kärkipaikan haastamista.

Ari Moilanen käänsi Pekka Korven tallista debytoineen Hotshot Lucan kaarteessa Cameron Evon taakse, ja Mark More päätyi toiselle radalle ilman vetoapua.

Olli Koivunen sai paikkojen ratkettua säädellä matkavauhdin mieleisekseen ja päästi Cameron Evon uudestaan täyteen vauhtiin vasta maalisuoralla, jolloin muut putosivat hetkessä tuntumasta. Harri Koivusen valmennettava tuli koko päätöspuolikkaan alle kympin kyytiä ja kuittasi 5000 euron ykköspalkinnon ajalla 14,0a.

"Kiva päästä vastoinkäymisten jälkeen taas päästä Cameron Evon kanssa voittamaan", Olli Koivunen huomautti. "Ori lähti tosi reippaasti liikenteeseen, ja meillä oli tilanne kaiken aikaa hallinnassa. Tämän jälkeen lähdetään Suomen mestaruuteen tähtäilemään. Toivotaan ennen kaikkea, että saataisiin hyvä lähtöpaikka ja riitettäisiin siellä."

Hotshot Luca ei pystynyt lopussa vaihtamaan rytmiä, ja Mark More puristi rinnalta varmasti sen edelle toiseksi.

Toto65-5: Toiseksi eniten pelattu Liberace johti startista maaliin. Voitto oli omistaja-valmentaja Sirpa Levonmaalle ja ohjastaja Teemu Toroskalle päivän toinen.

"Oli mahtavaa, ei olisi paremmin voinut mennä", Teemu Toroska riemuitsi. "Liberacen luulisi jatkossakin pärjäävän, jos tämä vähän vakiinnuttaisi tätä suoritustasoaan. Turussa oli tosi hyvä, mutta viimeksi vaisu. Nyt tänään oli taas todella hyvä ja vastasi kyllä helposti perille asti."

Kauden avausvoittonsa napannut 6-vuotias Liberace ravasi 2100 metriä aikaan 17,5a.

Puolimatkassa neljännestä ulkoa hyökännyt Brass N Sassy eteni loppukaarteen alkupuolella kuolemanpaikalle, josta se oli voittajaa uhkaamatta varmasti toinen.

Brass N Sassya seurannut ja loppukaarteessa ilman vetoapua jatkanut Micro Queen sijoittui lopulta kolmanneksi, kun sen ohittanut Sapphira hylättiin loppukaarteen murtautumisesta.

Alussa laukannut Stonecapes Rococo paikkasi erheensä hyvin. Se ajoi porukkaan ja iski loppukaarteessa vapaalle neljännelle radalle, mutta Sapphira tunkeutui suoralle tultaessa sen sisäpuolelta ulos ja häiritsi sitä samalla hieman.

Toto65-6: Yli puolet päätöskohteen merkeistä kerännyt Miran Siru piti ykkösnumerolla kilpailleena ongelmitta johtopaikan ja veti varmoin ottein maaliin asti. Loppua kohden kiihtynyt vauhti tuotti tuloksen 30,4/2100 metriä.

Seppo Markkula ajoi Laura Palon 5-vuotiasta tammaa, joka on juossut tällä kaudella kymmenen kertaa ja voittanut niistä puolet. Peräkkäisiä täysosumia on nyt jo neljä.

Neljänkympin pakilta sujuvasti kolmanteen pariin ulos edennyt Kanjonin Kulta kiersi viimeisellä takasuoralla Miran Sirun rinnalle ja kiritti tätä hyvin, mutta jäi lopulta selvästi toiseksi.

Toisessa parissa ulkona matkannut Lumo-Pekuna käänsi kiriin Kanjonin Kullan jälkeen loppukaarteeseen mentäessä. Se ei pysynyt kärkiparin mukana, mutta punnersi niistä reilusti jääneenä kolmanneksi niukasti ennen kärjen takaa taipunutta Passikuvaa.

Rivistä tuli niin helppo, ettei 5 oikein tuloksella päässyt lunastamaan. Voittoluokan vajaan 30 000 euron jakosumma siirtyy reilun viikon päähän seuraavalle Toto65-kierrokselle Ouluun.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi