Crepe Match toi Olli Koivuselle uran ensimmäisen derbyvoiton. Hevosta hoitaa Gisela Koivu, omistaa Team Credit ja on kasvattanut Punkarin Hevostalli sekä Saku ja Maini Mikkola.
Crepe Match toi Olli Koivuselle uran ensimmäisen derbyvoiton. Hevosta hoitaa Gisela Koivu, omistaa Team Credit ja on kasvattanut Punkarin Hevostalli sekä Saku ja Maini Mikkola.Kuva: Anu Leppänen

Crepe Match hirmukirillä Derbyn sankariksi – "Ei tätä suurempaa onnistumista ole olemassakaan"

Harri Koivusen valmentama ja Olli Koivusen ohjastama Crepe Match on vuoden 2023 derbyvoittaja.

Derby lähti kulkemaan käsikirjoituksen mukaan, kun suosikkina startannut Callela Nelson puolusti ykkösradalta keulapaikan, vaikka Antti Teivainen kannusti Ava Di Alessian lujaa liikkeelle.

Ensin johtavan rinnalle kiersi Corazon Combo, joka sai pian vetoavun eteensä, kun Tuomas Korvenoja ajoi eteenpäin Laxvikens Amiralilla.

Tempo pysyi koko matkan reippaana.

Maalisuoralle kaarruttiin Callela Nelsonin johdolla, mutta maalin lähestyessä alkoi olla selvää, ettei suosikki yllä voittoon.

Moni paranteli ulkoratoja pitkin asemiaan, ja viimeisellä takasuoralla toiseen ulos jäänyt Corazon Combokin löysi kiritilaa. Paras vauhti oli kuitenkin pitkän kirin viidennestä ulkoa tehneellä Crepe Matchilla, joka runttasi vahvasti maaliin saakka. Corazon Combo vastasi vielä hienosti, ja Massimo Hoist puikkasi sisäkautta voittotaistoon, mutta Crepe Match toi valmentajalleen Harri Koivuselle uran toisen ja ohjastaja Olli Koivuselle uran ensimmäisen derbyvoiton.

Olli Koivunen pyrki juhlahumun keskellä kuvailemaan derbyvoiton merkitystä.

”Tämä on ylivoimaisesti tähänastisen urani hienoin päivä ja luulen, että kun joskus lopetan tämä päivä on edelleen se kaikista isoin. Harri (Koivunen) omistaa tämän hevosen yhdessä Salakarin Heikin kanssa, joka on meidän hyvä ystävä ja alusta asti on hevosen kanssa tehty töitä, joten ei tätä suurempaa onnistumista ole olemassakaan."

Karsinnan jälkeen Olli Koivunen nieleskeli pettymystä, kun loistavan juoksun saanut Crepe Match jäi toiseksi. Nyt onnenkyyneeleet olivat lähellä.

"Karsinnan jälkeen olin pettynyt, ja varmasti finaalin jälkeen ymmärtää miksi olin pettynyt. Ollaan tiedetty tämän olevan huippuhevonen ja nyt se näytti sen. Jäätiin lähdössä tosi kauaksi, ja kirissä jouduin nostamaan jopa viidennelle. Loppusuoralla näkyvyys oli heikko, enkä tiennyt yhtään voitetaanko, mutta maalipaalun kohdalla kuulin selostajan julistavan Crepe Matchin voittajaksi.”

Harri Koivunen kuvaili oloaan helpottuneeksi ja tyytyväiseksi voiton ratkettua.

"Koko ajan ollaan ajateltu, että jos joskus Derby voidaan voittaa, se tapahtuu tällä hevosella. Crepe Match on alusta asti ollut niin kompakti paketti. Siinä on sopiva luonto, hyvän hevosen leima ja siitä vain muutenkin huomaa, että tämä on päällikkö", valmentaja kehui.

"Karsinnan jälkeen olin pettynyt, mutta viikolla ja etenkin eilen hevonen alkoi tuntua huomattavasti aiempaa notkeammalta. Tänään siitä näki jo lämmityksessä, että nyt se on sellainen kuin kuuluu. Suoritus startissa varmasti näytti, että tänään se oli selityksittä paras."

Derbyn ensipalkinto oli tänä vuonna 120 000 euroa.

Crepe Match sai lämpimät kehut Olli Koivuselta.
Crepe Match sai lämpimät kehut Olli Koivuselta.Kuva: Anu Leppänen

Suosikeilta paras terä kateissa

Pekka Korpi antoi täyden tunnustuksen voittajalle, vaikka Corazon Combo oli lähellä tuoda hänelle jo uran kahdeksannen derbyvoiton.

”Kohtuullinen suoritus hevoselta, ehkä siitä se ihan paras terä uupuu, mutta ei voi moittia ja kaikki kunnia voittajalle. Se vain oli tänään meitä parempi.”

Kaksi hevosta finaaliin valmentaneelle Jukka Hakkaraiselle kisa jätti jossiteltavaa.

”Massimo Hoistille jäi kaikki voimat tallelle ja hevonen oli muutenkin tosi hyvä. Mikan mukaan loppusuoralla laukkakaan ei ollut kaukana, kun hevonen vaihtoi niin innokkaasti rytmiä. Callela Nelsonilla ei ollut tänään paras päivänsä, vaikka viimeistelyissä ja lämmityksessä hevonen oli oma itsensä. Kaksijakoiset tunnelmat, mutta joka tapauksessa oli hienoa saada kaksi hevosta finaaliin meidän pienestä tallista.”

Antti Teivainen totesi Ava Di Alessian kisan olleen voiton osalta ohi, kun paikka johtavan takana meni sivu suun.

Harri ja Olli Koivusen yhteistyö toi tulosta. Kasvattajapuolen Saku Mikkolan on helppo yhtyä iloon.
Harri ja Olli Koivusen yhteistyö toi tulosta. Kasvattajapuolen Saku Mikkolan on helppo yhtyä iloon. Kuva: Anu Leppänen
Heikki Salakarilla (oikella) oli hymy herkässä voittajaseremonioissa.
Heikki Salakarilla (oikella) oli hymy herkässä voittajaseremonioissa.Kuva: Anu Leppänen
Crepe Match löi hurjalla loppukirillä Corazon Combon.
Crepe Match löi hurjalla loppukirillä Corazon Combon.Kuva: Anu Leppänen
Olli Koivunen jää historian kirjoihin derbyvoittajan ohjastajana.
Olli Koivunen jää historian kirjoihin derbyvoittajan ohjastajana.Kuva: Anu Leppänen

Derby 2023

1. Crepe Match/Olli Koivunen, 13,6akp

2. Corazon Combo/Pekka Korpi, 13,7

3. Massimo Hoist/Mika Forss, 13,7

4. Laxvikens Amiral/Tuomas Korvenoja, 13,9

5. EL Kazaam/Iikka Nurmonen, 13,9x

6. Blackbeard/Jukka Torvinen, 13,9x

7. Halley Wania/Santtu Raitala, 14,0

8. Everlasting Boogie/Kenneth Danielsen, 14,1

9. Callela Nelson/Hannu Torvinen, 14,3

10. American Cooper/Ari Moilanen, 14,4

11. Ava Di Alessia/Antti Teivainen, 14,4

12. Callela Alfa/Tapio Perttunen, 14,5x

Päivitetty juttua 2.9.2023 klo 23.03: lisätty kuvia.

Crepe Match toi Olli Koivuselle uran ensimmäisen derbyvoiton. Hevosta hoitaa Gisela Koivu, omistaa Team Credit ja on kasvattanut Punkarin Hevostalli sekä Saku ja Maini Mikkola.
Hurja avaus avitti yllättäjän Suomen mestariksi: "Tommosille hevosille iso hatunnosto" – katso kuvat lauantain kaikista voittajista
Crepe Match toi Olli Koivuselle uran ensimmäisen derbyvoiton. Hevosta hoitaa Gisela Koivu, omistaa Team Credit ja on kasvattanut Punkarin Hevostalli sekä Saku ja Maini Mikkola.
Kotiradan ori yllätysvoittoon Tähtisprintterissä - Parvelan Retu sortui lähtölaukkaan

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi