Daniel Redénin uusi yritys Finlandia-ajossa – nyt 5-vuotiaan Kriterium-voittajan kanssa
Brambling piti Kriteriumin tasaisessa maaliintulossa San Moteurin ja Henry Flyer Sisun I9) niukasti takanaan.Kuva: Lars Jakobsson / TR Bild

Daniel Redénin uusi yritys Finlandia-ajossa – nyt 5-vuotiaan Kriterium-voittajan kanssa

Kahdeksas Finlandia-ajoon kutsuttu hevonen on vuoden 2020 Ruotsin Kriterium-voittaja Brambling.

Daniel Redén on ollut viime viikot kyseenalaisessa julkisuudessa Propulsionin tapauksen jälkipyykin tiimoilta. Hän joutui kantamaan valmentajavastuun siitä, että kilpaili hermoleikatulla Propulsionilla viiden vuoden aikana Euroopassa 45 kertaa, vaikka myös Ruotsin keskusjärjestökin teki kiistattoman virheen rekisteröimällä oriin Ruotsiin täydellä kilpailuoikeudella. Propulsionin kilpailusuoritukset Euroopassa mitätöitiin, palkintorahoja on peritty ja peritään takaisin ja Redén sai 100 000 kruunun sakon – siitä huolimatta, ettei hänen voitu osoittaa tehneen tahallisesti mitään väärin.

Yksi Propulsionin mitätöidyistä lähdöistä oli sen voittama vuoden 2016 Finlandia-ajo. Nyt Redén saapuu hakemaan revanssia Kriterium-voittaja Bramblingin kanssa.

Bramblingin nelivuotiskausi ei mennyt suunnitelmien mukaan, sillä ori loukkasi jalkaansa kevään Kungapokalenin alla ja joutui jäämään karsintavoittajana finaalista pois. Derbyyn Brambling ei ehtinyt parhaimmilleen, ja siinä sen oli tyytyminen neljänteen sijaan Calgary Gamesin, Önas Princen ja San Moteurin jälkeen.

Viisivuotiskausi on käynnistynyt lupaavasti. Rommen kaudenavauksessa Brambling hävisi vain San Moteurille, ja viime perjantaina Färjestadissa se kiri hänniltä vahvasti neljänneksi ennätysajallaan 09,7.

”Brambling on kovaluokkainen, nouseva viisivuotias ja mainio vahvistus Finlandia-ajoon. Daniel Redén oli tyytyväinen siihen, miten Brambling otti Färjestadin startin, ja hevonen on valmis taistelemaan Finlandia-voitosta ja paikasta Elitloppetissa", kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi sanoo Vermo Areenan tiedotteessa.

FInlandia-ajon voittaja saa himoitun kutsun toukokuun lopulla Solvallassa ajettavaan Elitloppetiin. FInlandia-ajossa Bramblingia ajaa Ruotsin ykköskuski Örjan Kihlström.

Linkki Vermo Areenan tiedotteeseen

Finlandia-ajoon kutsutut

Bepi Bi

Brambling

Cokstile

Deangelo

Gareth Boko

Next Direction

Stoletheshow

Tycoon Conway Hall

Brambling piti Kriteriumin tasaisessa maaliintulossa San Moteurin ja Henry Flyer Sisun I9) niukasti takanaan.
Elitloppet-voittaja saapuu Finlandia-ajoon – ”Euroopan absoluuttista huippua”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi