Porin toisena ratamestarina toimiva Sipi Erkkilä luotsaa lahjakasta Deep Blue Fontia.
Porin toisena ratamestarina toimiva Sipi Erkkilä luotsaa lahjakasta Deep Blue Fontia.Kuva: Annika Nisonen

Deep Blue Font liiteli karsintavoittoon - "Vielä ei olla hiitattu"

Deep Blue Font antoi komean tyylinäytteen SHKL Cupin karsintalähdössä ja jatkoi voittoisaa menoaan.

Sään lämpeneminen osui Jokimaan kannalta pahimpaan hetkeen, joten torstaiset ravit ja niinikään Toto5-kierros siirrettiin juostavaksi Vermoon. Ratojen lyhyt välimatka 100 kilometriä ei näyttänyt juuri karsineen osallistujia.

3-vuotiaiden lämminveristen SHKL Cup -karsinta oli kolmas Toto5-kohde ja Deep Blue Font sen selkeä suosikki. Varsalla oli urallaan kaksi starttia, joissa molemmista tuloksena voitto, jälkimmäisestä keulajuoksulla. Sama taktiikka toimi myös tällä kertaa, kun ori kiihdytti voltista keulaan ja piti sen tyylikkäällä otteella hallussaan maaliin saakka. Voitto tuli helponnäköisesti ajalla 16,0ke, mikä oli myös oriin uusi ennätys.

”Juoksu oli yllättävän vauhdikas, mutta myös rata oli tosi hyvässä kunnossa”, Deep Blue Fontin valmentaja-omistaja Sipi Erkkilä totesi. ”Olen treenannut koko talven ja hevonen on tuntunut siinä hyvältä, mutta en silti uskonut, että se aloittaisi kolmella voitolla. On mennyt paremmin kuin odotin.”

Varsa juoksi viime syksynä opetus- ja koelähdön ja väläytti jo silloin lahjojaan.

”Jo opetuslähdön jälkeen se tuntui kivalta, ja on siitä koko ajan kehittynyt. Se on ollut helpporavinen, ja tuntuu, että sillä on molempia sekä jaksoa että nopeutta. Ainut varjopuoli on se, että se on talven aikana tullut turhan totiseksi treeneissä, on vähän turhan pyrkivä ja innokas.”

Samaa on kommentoinut oritta ohjastava Seppo Markkula voittajahaastattelussa. Deep Blue Font kävi kuumana jo volttiringissä ja painoi koko matkan.

”Kyllä se on tyypillistä tälle”, Erkkilä hymähti. ”Mutta se on kiltti ja rauhallinen valjastaa, eikä ollut yhtään väsynyt startin jälkeen. Juoma kelpasi, ja heti kopissa rupesi syömään heinää.”

Erkkilä ja Markkula ovat tunteneet toisensa kauan, ja Markkula oli helppo valinta varsan ohjiin. Erkkilä on aikanaan valmentanut sen emää ja emänemää, ja Markkula ohjasti niitäkin kilvanajossa.

”Ajattelin, että Deep Blue Font sopii hyvin Sepon käteen ja olisi hyvä, että sillä olisi vakikuski.”

Varsalle ei ole suunniteltu tavoitteita keväälle tai kesälle, Erkkilä ottaa sen kanssa startin kerrallaan. Tähtäin on vasta syksyn isommissa kilpailuissa, mutta sitäkin mietitään maltilla.

”Syksyyn on vielä pitkä matka, täytyy katsoa, miten tämä ja muut samanikäiset kehittyvät. Tultiin nyt vuoden alussa jo starttiin, kun hevonen alkoi tuntua starttikelpoiselta. Tietysti nyt pyritään ajamaan finaali, muuten starttaillaan harvakseltaan.”

Varsa on saanut mennä omalla tahdillaan. Mitään kikkailuja ei ole tarvinnut testata.

”Korvat ovat aika tukossa ja sillä on takana pienet hokit. Takaa ne pienennettiin tähän starttiin, kun ei uskallettu siirtyä suoraan talvikengästä kesäkenkään. Ja vielä ollaan menty ihan perustreenillä, ei olla mitenkään herkistelty tai hiittailtu startteihin.”

Edes valmentajalla itsellään ei ole tietoa, mitä Deep Blue Fontilla on vielä sisällään.

”Varsa ei vielä ole joutunut koville tai ollut väsynyt starteista. En tiedä, mitä sieltä voisi löytyä. Mutta lahjakas se on ja hyvältä näyttää tällä hetkellä. Tuntuu hienolta. Tavoitteeksi varmaan pitää pistää finaalin voitto.”

Voittoisan illan jälkeen Sipi Erkkilällä on tiedossa aikainen aamu, sillä työt Porin ratamestarina kutsuvat.

”Huomenna Porissa päästään ajamaan suhteellisen hyvällä kesäradalla. Se on sulanut ja lähtenyt kuivumaan, mutta toki on pohjaltaan vielä kevään kostea ja pehmeä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi