Sarikan ja Kenneth Danielsen seppelöitiin päälähtöjen jälkeen.
Sarikan ja Kenneth Danielsen seppelöitiin päälähtöjen jälkeen.Kuva: Anu Leppänen

Dusktodawn Boogie jättihyvä Villinmiehen Tammakilvassa – suomenhevosten finaalissa Sarikanin voitto ja törmäilyä

Lappeenrannan ravilauantain päälähtöinä kisattiin Villinmiehen Tammakilvan finaalit. Tunnetta riitti vielä lähtöjen jälkeenkin.

Nelivuotiaiden lämminveristen Villinmiehen Tammakilvan finaalissa ei parhaasta jäänyt mitään epäselvyyttä.

Olli Koivusen ensimmäistä kertaa ohjastama Dusktodawn Boogie matkasi johtavan Magic Madonnan rinnalla, ja avauslenkki hurjasteltiin 11,5-vauhdilla.

Viimeisellä takasuoralla Olli Koivunen käänsi kaasukahvasta, ja Dusktodawn Boogie hankki hetkessä otteen keulatammasta ja pakeni murskavoittoon.

”Taktisesti lähtö meni jopa paremmin kuin olin odottanut. Etukäteen ajattelin, että voisi yksi hevonen päästä meidän ja Iikan (Nurmonen, ohjasti Velvet Goldia) väliin, mutta nyt pääsi kaksi. Tämä hevonen oli niin käsittämätön, etten tiedä olisiko taktisilla kuvioilla ollut tänään mitään merkitystä. Dusktodawn Boogie on todella hieno ajaa, ja kaikista hulluinta, mitä Kennethillekin (Danielsen, valmentaja) olen sanonut, että vaikka matkalla ajaa yhtätoista, se karkaa heti muilta, kun haluaa vaan päästää menemään. Jos kaikki menee hyvin, nähdään hevonen suuremmissakin ympyröissä kuin Suomen Derbyssä tai Villinmiehen Tammakilvassa”, Olli Koivunen ennusti voittajahaastattelussa.

Dusktodawn Boogien voittoaika 12,1a/2100 metriä on uusi kilpailuennätys, joka alittaa puolella sekunnilla An-Dorran viime vuonna ravaaman kilpailuennätyksen. Se myös sivuaa Mascate Matchin SE-aikaa.

Dusktodawn Boogien voiton rahallinen arvo oli 42 000 euroa.

Velvet Gold kipusi toiseksi ennen Cream Candyä ja Emma Värettä.

Viisivuotiaiden suomenhevostammojen Villinmiehen Tammakilpa-finaalissa alkumatkasta piisasi draamaa, kun suosikki Brenna laukkasi kiihdytyksessä.

Keulataistossa Antti Veteläisen ajokki Aamulento puolusti sisäradalta paikkaansa. Jarmo Saarelan ohjastama Laurilan Ilona pyrki kovasti edelle ja onnistuikin tässä 1. kaarteessa, mutta tilanteessa oli selvästi havaittava kontakti, jonka seurauksena Aamulento laukkasi mahdollisuutensa.

”Kaveri ajoi jaloille”, Antti Veteläinen totesi ykskantaan TotoTV:n haastattelussa. ”En tiedä milloin pitää rysähtää kunnolla, ennen kuin asialle tapahtuu jotain. Harmillista tällaisissa lähdöissä.”

Jarmo Saarelalla oli tapahtuneesta eriävä näkemys.

”Olin jo ohi, ja sitten se vaan yrittää ja yrittää ajaa pyörään. Olin jo ohittanut sen.”

Tuomaristo langetti tilanteesta Jarmo Saarelalle ajokiellon ajalle 15.10-17.10. ja sakkoa 520 euroa.

Santtu Raitalan ohjastama Sarikan eteni keulaan 1. takasuoralla, josta Timo Korvenheimon valmennustallin ainoa suomenhevonen karkasi lopulta ylivoimavoittoon.

”Koko vuosi on ajateltu, että hevosen kauden paras hetki olisi Villinmiehen Tammakilvassa. Valmennusporras on saanut hevosen näin hienoksi laiteltua, joka totta kai aiheuttaa positiivisia ajatuksia”, Santtu Raitala puhui. ”Koko ajan tuntui, että meidän hevonen menee hyvällä paineella. Viimeisessä kurvissa se lähti hienosti tikkaamaan ja voitti lopulta tosi varmasti.”

Onni Sillanpään omistama ja kasvattama Sarikan ravasi voittotuloksen 27,3a/2100 metriä. Tamman ansaitsi ykköstilastaan 26 000 euroa.

Brenna paikkasi laukkansa loistavasti nousemalla vielä toiseksi. Sami Mykkäsen valmentama Onnen Häivä otti pronssia.

Suosikki epäonnistui

Tammalähdössä suursuosikki Goodygoodytwoshoes laukkasi kakkosradalta auton takaa lähtöön ja menetti käytännössä mahdollisuutensa.

”Auto kiihdyttää täällä aika hiljaa. Tamma on joskus ennenkin tehnyt tuon, että lyö itsensä vinoon just, kun auton pitäisi irrota. Sitten se lyö yhteen ja laukkaa. Siinä ei kuskillakaan ole oikein mitään tehtävissä”, Goodygoodytwoshoesin ohjastaja Olli Koivunen kertoi ratahaastattelussa.

Tauolta palannut Nazareth piti keulapaikan, josta piti Santtu Raitalan ajamana niukkaan voittoon.

Toto75-kierroksen alku oli yllätyksellinen, sillä sekä Kari Venäläisen ohjastaman Infiniton että Teemu Okkolinin suojatin Säföörin voitot olivat valtaosalle pelaajista ennalta odottamattomia. Antti Teivaisen ohjastama lyhyen matkan kunkku Pauhis ei sekään kuulunut lähdössään kuumimpiin suosikeihin.

Avoimessa lähdössä Global Withdrawl piti keulasta varmasti pintansa, vaikka Pekka Korven suojatti American Hero tarjosi rinnalta miehen vastuksen.

Ennen Toto75-lähtöjä kisattu Idän monté-ässä –finaali päättyi Miina Soinin ratsastaman BWT Bayernin kirivoittoon.

Lue Lappeen ravien tapahtumista lisää 28.9. Hevosurheilusta. Tilaajana voit lukea raportin jo 26.9. verkossa.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T75-1: 12 Infinito, 6 %, 4,84 euroa

T75-2: 10 Pauhis, 14 %, 20,42 e

T75-3: 14 Säfööri, 4%, 192,12 e

T75-4: 1 Nazareth, 16 %, 963,99 e

T75-5: 3 Sarikan, 14 %, 2842,53 e

T75-6: 3 Dusktodawn Boogie, 47 %, 3167,39 e

T75-7: 2 Global Withdrawl, 89 %, 3167,39

Seitsemän oikein -voitto-osuus 3167,39 euroa

Kuusi oikein 33,11 e

Viisi oikein 3,05 e

Vaihto: 168 581,30 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi