Jason´s Camden on yksi suomalaistoivoista. Joukkue lähti matkaan iloisin mielin.
Jason´s Camden on yksi suomalaistoivoista. Joukkue lähti matkaan iloisin mielin.Kuva: Anu Leppänen

Esittelyssä Kymi GP -hevoset – katso kuvat kaikista osallistujista

Kymi GP ravataan lauantaina 15.6. Kouvolassa.
Geisha Speed ja hoitaja Tony Lhumeau.
Geisha Speed ja hoitaja Tony Lhumeau.Kuva: Anu Leppänen

Geisha Speed / Anthony Barrier

Kasvattaja Francoise Triguel

Omistaja Jean-Marie Monclin

Valmentaja Jean-Philippe Monclin

Hoitaja Tony Lhumeau

Geisha Speed tuo Kymi Grand Prix –kisaan tammaenergiaa. Ja sen ohjastaja Anthony Barrier tietää, miten Kouvolassa voitetaan.

Geisha Speed aloitti kilpailemisen 3-vuotiaana. Tahti parani kauden edetessä, ja voitto tuli Enghienistä lokakuussa. 4-vuotiaana ja 5-vuotiaana tamma kilpaili edelleen ahkerasti pääosin Vincennesin ja Enghienin radoilla.

Kuusivuotiaana Geisha Speed kehittyi edelleen. Valmentaja ajoi voitot huhtikuussa Vincennesissä ja heinäkuussa Enghienissä. Viime vuosi oli hieno, voittosuma karttui 235 807 eurolla. Arvokkain ykkönen 33 750 euroa tuli Vincennesin Prix Jean Mary -lähdöstä lokakuussa.

Geisha Speed on jatkanut vahvaa menoa myös tällä kaudella 8-vuotiaana. Anthony Barrier ratsasti sillä 90 000 euron ykkösen Prix de la Lile de France -kisassa helmikuussa. Kymi GP -kunto viimeisteltiin kesäkuun alussa Prix Paul Delanoe-montélähdössä. Hanna des Molles voitti ME-ajalla 09,6/2175, ja Geisha Speed oli kakkonen 10,1-tuloksella.

Anthony Barrier on voittanut Kymi GP:n kaksi kertaa. Vuonna 2012 Ce Bello Romain oli ykkönen ja Etonnant 2023. Jean-Philippe Monclin kilpailee ensi kertaa Suomessa.

Valmentaja Christa Packalén on Kymi GP:n ensikertalainen.
Valmentaja Christa Packalén on Kymi GP:n ensikertalainen. Kuva: Anu Leppänen

Jason’s Camden / Hannu Torvinen

Kasvattaja Little E LLC

Omistaja Team Camden Shines

Valmentaja Christa Packalén

Hoitaja Team Packalén

Kotiradan Jason’s Camden sai ensimmäisenä kutsun Kymi Grand Prix -kisaan. Jenkkiruuna on toista kertaa mukana Kouvolan suurkilpailussa.

Jason’s Camden kilpaili USA:ssa 2- ja 3-vuotiaana ja otti 11 ykköstä. Voitokas Jason’s Camden siirtyi Ruotsiin ja Stall Zetin omistukseen.

Jason’s Camden starttasi Ruotsissa kahden vuoden aikana 11 kertaa. Viimeinen Ruotsin startti Redénin valmennuksesta oli vuoden elokuussa 2021, jolloin ruuna sijoittui kolmanneksi Jubileumspokalen-päivän stayerlähdössä Solavallassa.

Jason’s Camden siirtyi suomalaisomistukseen samana syksynä. Matias Salo osti ruunan Åbyn Mixed Sale-huutokaupan jälkeisenä päivänä. Stall Zet huusi hevosen sisään 150 000 kruunulla.

Salon tallista ruuna aloitti kilpailut helmikuussa 2022. Huhtikuussa se voitti kaksi lähtöä. Vapun Finlandia-raveissa ruuna nappasi arvokkaan kakkossijan Ruotsin STL Silverdivisionen-lähdössä. Jason’s Camden kilpaili Sweden Cupissa, mutta kiri ei riittänyt finaaliin asti. Ensimmäisessä Kymi GP:ssä tuli seiskasija.

Jason’s Camden voitti viime vuonna kerran, Vermossa elokuussa. Tämän vuoden ensimmäinen voitto tuli Lahdesta helmikuussa. Sen jälkeen ruuna siirtyi Salon valmennuksesta Christa Packalénille. Seuraava ykkönen tuli maaliskuussa Vermosta, sitä seurasi Porin Kultaloimen kakkossija. Finlandia-viikonlopun maililla Jason’s Camden viiletti ylivoimaiseen voittoon ajalla 10,1a. Kauden neljäs voitto tuli Lahdesta.

Christa Packalénin valmennustalli on 2020-luvulla tehnyt vahvaa tulosta. Kymi GP on Packalénin ensimmäinen. Hannu Torvinen ajaa kolmannen Kymi GP-kisansa. Seismic Wave toi kolmossijan 2021.

Rentoa meininkiä. Ideal Du Rocher ja hoitaja William Forniglia.
Rentoa meininkiä. Ideal Du Rocher ja hoitaja William Forniglia.Kuva: Anu Leppänen

Ideal du Rocher / Charley Mottier

Kasvattaja Fanny Bonne

Omistaja Ecurie Charley Mottier

Valmentaja Charley Mottier

Hoitaja William Forniglia

Ideal du Rocher kilpaili Kouvolassa myös viime vuonna ja sijoittui viidenneksi. 6-vuotias ranskalaisruuna jatkaa nousua kohti eliittilähtöjä.

Ideal du Rocher aloitti kilpailemisen 3-vuotiaana. Se voitti heti kaksi ensimmäistä lähtöä Divonne-des-Bainsin radalla valmentajansa Mottierin ajamana. Vuoden loppupuolella Ideal du Rocher siirtyi kilpailemaan Vincennesiin.

Nelivuotiskauden ensimmäinen voitto tuli Vincennesistä helmikuussa. Francois Lagadeuc ohjasti ruunalla 17 550 euron ykköseen. Vuosi oli mainio, kaikkiaan voittoja tuli viisi ja euroja 118 480. Eric Raffin ajoi voitoista yhden, Lagadeuc neljä.

Viime vuoden alussa Ideal du Rocher ravasi kolme kakkossijaa Vincennesissä. Kouvolan jälkeen ruuna jatkoi kilpailemista. Arvokas 31 500 euron voitto tuli Lavalista marraskuussa. Tämän vuoden tammikuussa Ideal du Rocher nappasi 32 500 euron kakkossijan Cagnes-Sur-Meristä, ja Tanskan ylpeys Eric The Eel jäi taakse. Copenhagen Cupin kuutossijan jälkeen Morrier suuntasi Solvallaan. Sweden Cupin karsinnasta tuli kakkossija, finaalissa ruuna oli kuudes.

Charley Mottier on 42-vuotias ranskalaisvalmentaja, jonka hevoset ovat tällä kaudella juosseet jo 1,2 miljoonaa euroa. Viime vuoden Kymi GP oli miehen ensimmäinen kilpailu Pohjoismaissa.

Borups Victory ja hoitaja Moa Bylund ovat tottuneet reissaamaan.
Borups Victory ja hoitaja Moa Bylund ovat tottuneet reissaamaan.Kuva: Anu Leppänen

Borups Victory / Daniel Wäjersten

Kasvattaja Gustaf Thulin

Omistaja Stall Droad AB

Valmentaja Daniel Wäjersten

Hoitaja Moa Bylund

Elitloppetissa komeasti kakkoseksi sijoittunut Borups Victory tulee Ruotsin valmentajaliigan kärkinimen Daniel Wäjerstenin tallista.

Borups Victory aloitti uransa Robert Berghin valmennuksessa. 2-vuotiskauden kahdesta kilpailusta tulivat sijat yksi ja kaksi. Borups Victory voitti 3-vuotiaana Elitloppet-viikonlopun huutokauppavarsojen lähdön ja tienasi 250 00 kruunua. Kesäkuun jälkeen hevonen siirtyi Svante Båthin treeniin. Ori palasi takaisin radoille syksyllä ja voitti 3-vuotislähdön Rommessa.

Nelivuotiskauden kesällä Borups Victory käväisi kuukauden Caroline Holmin valmennuksessa ennen kuin siirtyi Daniel Wäjerstenille, jolla tuli vuoden ainoa voitto. 5-vuotiskauden toinen startti toi voiton Östersundin Pronssidivisioonasta, ja sitä seurasi finaalin ykkönen Solvallasta.

Hieno menestys toi paikan Seinäjoki Raceen, jossa tuli kakkossija, Mister Hercules voitti. Margareta Wallenius-Klebergs Pokalissa ori nappasi arvokaan kakkosen Francesco Zetin takana. Kakkossija tuli myös kotiradan Sundsvall Open Trotissa, Redén oli jälleen edellä, nyt Hail Maryllä.

Borups Victory saapui myös tänä keväänä Seinäjoelle, tuloksena vakuuttava voitto. Missle Hill ja Staro Mack Crowe jäivät taakse. Uumajan voiton jälkeen oli vuorossa Elitloppet. Karsinnassa ori otti nelossijan, finaalissa se kiri kakkoseksi Horsy Dreamin takana.

Daniel Wäjersten on kilpaillut Finlandia-Ajossa, St Michelissä ja Seinäjoki Racessa. Kymi Grand Prixissä hän ajaa ensimmäistä kertaa.

Missle Hill esittäytyi suomalaisen hoitajansa Maarit Mäkelän hoivissa.
Missle Hill esittäytyi suomalaisen hoitajansa Maarit Mäkelän hoivissa.Kuva: Anu Leppaänen

Missle Hill / Örjan Kihlström

Kasvattaja Silver Linden Farms

Omistaja Stall Zet

Valmentaja Daniel Redén

Hoitaja Maarit Mäkelä

Daniel Redénin eliittihevosille riittää tehtäviä, kun Pohjoismaiden suurkilpailuja järjestetään. Tuore Sweden Cupin sankari Missle Hill juoksee Kymi Grand Prixissä.

Missle Hill kilpaili nuorena syntymämaassaan USA:ssa. Se tuli Redénille 3-vuotiskauden jälkeen. Ensimmäinen kilpailu Pohjoismaissa oli 4-vuotiaiden Glenn Kosmos Memorial Vermossa, jossa Missle Hill sijoittui toiseksi Graceful Swampin jälkeen.

Missle Hillin 5-vuotiskausi oli hieno, 10 starttia, 7 voittoa ja kruununa Jubileumspokalenin ykkönen. Ori oli mukana myös St Michelissä, mutta siellä tuli laukka. Vuosina 2021-2022 Missle Hill kilpaili pääosin kultadivisioonissa ja otti yhteensä 4 voittoa. Viime vuonna voittosumma karttui jälleen yli miljoonalla kruunulla.

Tämä kausi alkoi kolmossijalla Prix de Luxembourgissa Vincennesissä. Solvallan kolmosen jälkeen Missle Hill suuntasi Seinäjoki Raceen, jossa se oli toinen Borups Victoryn jälkeen. Missle Hill voitti Sweden Cupissa karsinnan ja finaalin. Sweden Cupin voitto oli Redénin ensimmäinen valmentajana. 

Redén ajoi vuoden 2013 Kymi GP:ssa Hard Livinin kakkoseksi. Örjan Kihlström on voittanut lähes kaiken, mutta ei Kymi Grand Prix’tä. Hän on ajanut kaksi nelossijaa: Kito du Vivier 2006 ja Triton Sund 2010.

Condor Bar oli vauhdissa jo perjantain esittelyssä. Henna Halme on Kymi GP:n historian ensimmäinen naiskuski.
Condor Bar oli vauhdissa jo perjantain esittelyssä. Henna Halme on Kymi GP:n historian ensimmäinen naiskuski.Kuva: Anu Leppänen

Condor Bar / Henna Halme

Kasvattaja Mario Minopoli

Omistaja Talli Gondolilla baariin

Valmentaja Henna Halme

Hoitaja Henna Halme

Condor Bar on suomalaisjoukkueen jokerikortti Kymi GP:ssä. Italiassa syntynyt ja Ranskassa kilpailut ori on juossut kolvissa lähdöissä ja osoittanut vahvaa osaamista.

Condor Bar kilpaili syntymämaassaan Italiassa 2-vuotiaana 11 kertaa ja voitti 4 lähtöä kasvattajatalli Team Minopolin väreissä. Napolin suuripalkintoisessa Premio GP Mipaaf -kisassa tuli yhdeksäs sija ajalla 16,4a. Callmethebreeze voitti.

Kolmivuotiaana ori kilpaili vielä Italiassa ja voitti kaksi kertaa. Kesän alussa se siirtyi Ranskaan, jossa ura alkoi Vincennesin kakkosella. Condor Bar palasi Italiaan vuoden 2022 keväällä. Loppukausi sujui hyvin, ja taustajoukot suuntasivat jälleen Ranskaan. Condor Bar juoksi kovissa lähdöissä Idao de Tillardia ja kumppaneita vastaan. Vastuuvalmentajina vaihtelivat Salvatore Minopoli ja Vitale Ciotola.

Viime vuoden alun Condor Bar kilpaili jälleen Italiassa ja voitti kolme lähtöä. Ranska kutsui jälleen kesäkuussa, ja ori jatkoi siellä kilpailemista tämän vuoden maaliskuuhun saakka. Sen jälkeen Ensio Mäntylä osti hevosen Suomeen ja teki sille omistajakimpan.

Tänä keväänä Condor Bar juoksi Vermossa kaksi kertaa. Sen jälkeen oli vuorossa Kuopion vauhtimaili, jossa tuli voitto ajalla 10,8a.

Henna Halmeen valmentamat hevoset ovat menestyneet hienosti ja voittaneet tänä vuonna jo 24 lähtöä. Henna Halme on mukana Kymi GP:ssä ensimmäistä kertaa.

Go On Boy antoi korvapumpuleille kyytiä. Kouvolassa hoitajana toimii Anne-Laure Pelletier.
Go On Boy antoi korvapumpuleille kyytiä. Kouvolassa hoitajana toimii Anne-Laure Pelletier.Kuva: Anu Leppänen

Go On Boy / Romain Derieux

omistaja Ecurie NIXONN

kasvattaja Jean-Pierre ja Pierre-Emmanuel Mary

valmentaja Romain Derieux

hoitaja Romain Derieux

Kymi GP:n viimevuotinen kakkonen Go On Boy palaa Kouvolaan. Kovakirinen Elitloppet-menestyjä haluaa valloittaa myös Suomen.

Kolmivuotiskaudella tuli 7 voittoa, joista viimeisin Vincennesistä. 4-vuotiskaudella Go On Boy voitti Vincennesissä Prix Vindexin ja Enghienissä Prix de Milanin. Kausi huipentui Criterium Continentalin kakkossijaan. Gu d’Heripre voitti, Aetos Kronos oli kolmas.

Viisivuotiskauden suurin ykkönen tuli Prix de Washingtonissa Enghienissä, jolloin Vivid Wise As jäi taakse. Vuonna 2022 Go On Boy kilpaili vain kolme kertaa loukkaantumisten vuoksi.

Viime vuonna Go On Boy teki vahvan kauden. Prix d’Atlantiquessa huhtikuussa se nappasi kakkossijan, ja pisti Etonnantin juoksemaan tosissaan. Tuleva Elitloppet-voittaja Hohneck jäi kolmanneksi. Kutsu tuli Elitloppetiin, jossa Go On Boy oli kakkonen niin karsinnassa kuin finaalissa. Kymi GP:ssä tuli kakkossija Etonnantin jälkeen. Syksyllä ori voitti Prix de Wallonien.

Tämä vuosi alkoi hienosti. Prix d’Amériquessa ori otti nelossijan, Prix de Belgiquesta ja Prix de Francesta kakkoset sekä Grand Criterium de Vitessestä kolmosen. Elitloppetissa tuli karsinnan voitto, mutta finaalissa laukka.

Romain Derieux nähtiin ensimmäisen kerran Kouvolassa vuonna 2018. Silloin tuleva Elitloppet-sankari Dijon oli mukana, mutta laukkasi.

Kurri Jari Boko patsasteli terhakkaana Kouvolan illassa. Jenni Tuokko hoitaa.
Kurri Jari Boko patsasteli terhakkaana Kouvolan illassa. Jenni Tuokko hoitaa.Kuva: Anu Leppanen

Kurri Jari Boko / Iikka Nurmonen

Kasvattaja Boko Stables Holland B.V.

Omistaja Valley Media Oy & Veijo Heiskanen

Valmentaja Iikka Nurmonen

Hoitaja Jenni Tuokko

Kurri Jari Boko on Ruotsissa syntynyt. Omistajat ovat suomalaisia, Veijo Heiskanen ja Valley Median takaa tutut Satu ja Pasi Laakso.

Kurri Jari Boko aloitti 3-vuotiaana Ruotsissa osaomistajansa Veijo Heiskasen valmennuksessa. 13 starttia toi totosijat 3-3-3. 4-vuotiaana voittosumma karttui jälleen yli 400 000 kruunulla. Kurri Jari Boko ravasi 75-voitot elokuussa Örebrossa ja marraskuussa Eskilstunassa, jolloin se oli Björn Goopin valmennuksessa.

Kurri Jari Boko aloitti komeasti vuoden 2022 Suomessa. 5 startista tuli 4 voittoa, joukossa Vermon 5-vuotispokaali. Kaustisen Isla-Ajossa ori otti 15 000 euron voiton.

Ori siirtyi viime vuonna Iikka Nurmosen valmennukseen ja juoksi koelähdön syyskuussa.  Oikea tahti löytyi parin hylkäyksen jälkeen. Ensimmäinen voitto tuli tämän vuoden helmikuussa Oulusta. Seinäjoen Etain Royal Stayerin kymppitonnin ykkönen toi kutsun Finlandiaan, jossa ori oli seitsemäs.

Kurri Jari Bokon pikkuveljet ovat myös saaneet nimensä huippujääkiekkoilijoiden mukaan, Lemieux Boko ja Niedermayer Boko. 2-vuotiaan tamman nimi on Pielinen Boko. Valley Media omistaa Niedermayerin ja Pielisen ja omisti aiemmin myös Lemieuxin.

Iikka Nurmosen ajama Hierro Boko oli viime vuonna Kymi GP:ssä neljäs. Nurmosen ohjastama Next Direction oli viides 2021 ja toinen 2019. Midnight Hour oli 2018 kolmas. Veijo Heiskanen oli mukana Kymi GP:ssä jo 1998, jolloin Call Me oli kolmas. Noa Savoyn hän ajoi kolmanneksi 2003 ja Mike Malibun viidenneksi 2004.

Skyfall Shine ja valmentaja Markku Nieminen lähtevät ylpeänä edustamaan Suomessa syntyneitä lämminveriravureita.
Skyfall Shine ja valmentaja Markku Nieminen lähtevät ylpeänä edustamaan Suomessa syntyneitä lämminveriravureita.Kuva: Anu Leppänen

Skyfall Shine / Ari Moilanen

Kasvattaja Hamkari Oy

Omistaja Hamkari Oy

Valmentaja Markku Nieminen

Hoitaja Iida Lind

Skyfall Shine edustaa Suomessa syntyneitä hevosia Kymi GP:ssä. Markku Niemisen valmentama ruuna on aina menestynyt hienosti, sen voittoprosentti on 45.

Skyfall Shine kilpaili 3-vuotiskauden Timo Salmelan valmennuksesta. Voittoja tuli neljä. 4-vuotiskausi alkoi Markku Niemisen treenistä kolmella voitolla. Derbykarsinnassa Skyfall Shine tsemppasi johtopaikalta kakkoseksi, mutta finaalissa tuli laukka. Syksy sujui loistavasti, 7 voiton joukossa olivat Ilkka-Pohjalainen-ajo, Jokimaa Tekee Tähtiä ja Kasvattajakruunu. Kauden saldo: 11 voittoa ja rahaa 88 400 euroa.

Viisivuotiaana Skyfall Shine juoksi 7 voittoa, joista arvokkain oli Kymi GP-päivän 5-vuotislähdön ykkönen. 6-vuotiskausi tuotti 5 voittoa. Viime vuoden toisessa startissa Skyfall Shine nappasi kymppitonnin Hopeadivisioonafinaalista. Voittajaesittelyssä ruuna kävi 7 kertaa. Tänä vuonna Skyfall Shine on kilpaillut kahdesti. Oulun Number Onesta tuli nelossija, ja kuntokäyrä osoittaa vahvasti ylöspäin.

Markku Nieminen ajoi Incognito Kempin Kymi GP:n kakkoseksi vuonna 2000. Ari Moilanen on kilpaillut 12 kertaa Kymi GP:ssä, Tag The Devil 2005 ja Lass Zefyr 2006 ovat tuoneet kakkossijat. Niemisen ja Moilasen yhteisiä Kymi GP-hevosia ovat Don Giovanni 2008 ja Bret Boko vuosina 2015 ja 2018.

Hanna Lepistö esitteli Alessandro Gocciadoron suojatin Diamond Truppon Kouvolan yleisölle.
Hanna Lepistö esitteli Alessandro Gocciadoron suojatin Diamond Truppon Kouvolan yleisölle. Kuva: Anu Leppänen

Diamond Truppo / Alessandro Gocciadoro

omistaja Pachino Horse  S.R.L.S

kasvattaja Giuseppe Truppo

valmentaja Alessandro Gocciadoro

hoitaja Miri Laci

Alessandro Gocciadoron hevonen Kouvolassa on 5-vuotias Diamond Truppo, joka kuuluu tallin nouseviin kykyihin.

Diamond Truppo aloitti uransa 2-vuotiaana Ehlertin tallista ja meni avausstartissaan voittotuloksen 15,1a/1600. Varennen poika kilpaili 3-vuotiaana 11 kertaa ja voitti 5 lähtöä. Syksyn pääkilpailuissa tuli tasaisesti sijoituksia, muttei voittoja, ja ori siirtyi Gocciadoron talliin.

Nelivuotiskauden aluksi Gocciadoro ajoi kolme voittoa. Diamond Truppo voitti Napolin suurkilpailun huhtikuussa ja kova tallikaveri Danger Bi jäi taakse. Marraskuussa ori valloitti Gran Premio Unione European, kauden ansiot olivat 223 185 euroa, voittoja tuli seitsemän.

Tämä vuosi alkoi pitkäperjantaina Färjestadin 5-vuotislähdössä. Tuloksena kolmossija, edellä A Fair Day ja Thereisnolimit. Kahden Italian kilpailun jälkeen Diamond Truppo palasi Ruotsiin. Sweden Cupin karsinnassa tuli voitto ja finaalissa kolmossija. Missle Hill voitti.

Alessandro Gocciadoro siirsi hevosia Italiasta Ruotsiin maaliskuussa ja on siellä valmentajien rahatilaston kakkonen. Gocciadoro on voittanut paljon suurkilpailuja myös muissa Pohjoismaissa, mutta Kymi GP on vielä valloittamatta. Syykin on selvä, Gocciadoro kilpailee nyt ensi kertaa Kouvolassa.

Hevosten esittelytekstit: Kouvolan ravien käsiohjelma/Timo Mahlamäki

Jason´s Camden on yksi suomalaistoivoista. Joukkue lähti matkaan iloisin mielin.
Näiltä lähtöradoilta Kymi Grand Prix'hin – arpa suosi yhtä suomalaista
Jason´s Camden on yksi suomalaistoivoista. Joukkue lähti matkaan iloisin mielin.
Pääkirjoitus: Onnistunut loppukiri – Go On Boy saa Kymi Grand Prix'ssä vastuksen
Jason´s Camden on yksi suomalaistoivoista. Joukkue lähti matkaan iloisin mielin.
Kymi Grand Prix seuraava osakilpailu: Go On Boy kärkipaikalla UET Elite Circuit -sarjassa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi