Finlandia-ajon kolmas kutsu julki – ”Hevosessa on potentiaalia nousta absoluuttiselle huipulle”
Stoletheshow jätti muun muassa Who's Whon taakseen viime lauantaina. Ohjastajana toimi Björn Goop, joka ilmeisesti jatkaa rattailla myös Vermossa.Kuva: Maria Holmén / TR Bild

Finlandia-ajon kolmas kutsu julki – ”Hevosessa on potentiaalia nousta absoluuttiselle huipulle”

Vappuaattona Vermossa ravattavaan suurkilpailuun on nyt kutsuttu kolme hevosta.

Keskiviikkona maan pääradalla kilpailtiin Helsinki-ajo, jonka voittaja sai kutsun tavoittelemaan huimaa 110 000 euron ykköspalkintoa. Lähtö oli kerännyt kovan kattauksen kotimaan lämminverihuippuja, ja moni odotti voittajan tulevan eturivin parhailta paikoilta. Sen sijaan ykköseksi kiri takarivin paikalta startannut ja hienon loppuriuhtaisun esittänyt Deangelo. Vermon keskiviikkoraveista voit lukea lisää tästä.

Torstaina Finlandia-ajon osallistujalista sai kolmannenkin nimen, norjalaisori Stoletheshown, joka on aloittanut kauden mainiosti. Viime lauantaina Frode Hamren valmennettava jätti Solvallassa taakseen niinkin kovia nimiä kuin Who’s Who, Disco Volante, Upstate Face ja Milligan’s School. Voitto irtosi ajalla 11,7ake. Pääset katsomaan videon juoksusta tästä linkistä.

Toissa kilpailussaan 7-vuotias ori juoksi ennätyksensä 10,2aly.

Vermon kilpailupäällikkönä toimiva Miika Lähdeniemi kertoo, että Stoletheshow kutsuttiin Finlandia-ajoon jo vuonna 2020, mutta silloiset taustajoukot eivät halunneet kovan Jubileumspokalenin jälkeen lähteä reissuun.

”Hevosessa on potentiaalia nousta absoluuttiselle huipulle tänä vuonna, siitä saatiin lauantaina osviittaa. Hienoa myös, että matkaseurana tulee kova vahvistus Glenn Kosmos Memorialiin eli Asteroid”, Lähdeniemi viestitti Hevosurheilulle.

Yhdysvalloissa syntyneen Asteroidin suurin voitto tähän mennessä on ykkössija viime elokuun Big Noon Pokalenista Solvallassa.

Stoletheshow’n omistajatalli Global Glide AB:n taustahenkilö Süleyman Yüksel on myös vuoden 2019 lokakuussa juuri Vermossa kolmivuotiaiden Euroopan mestaruuden voittaneen Ecurie D.:n osaomistaja.

”Siitä viikonlopusta on lämpimiä muistoja ja tuntuu hienolta tulla nyt Stoletheshow’n kanssa Vermoon”, Yüksel sanoo Vermon tiedotteessa. ”Hevonen oli lauantaina todella hyvä ja vaikuttaa siltä, että Stoletheshow’lla voi olla edessä läpimurtokausi.”

Deangelon ja Stoletheshown lisäksi kutsun Finlandia-ajoon on jo lunastanut ruotsalaisori Gareth Boko.

Lähdeniemi kertoo, että Vermossa seurataan seuraavia kutsuja ajatellen etenkin tänään (torstaina) Åbyssä kautensa avaavaa Extremeä ja lauantaina Bjerkessä taukonsa päättävää Hickothepoohia, jolle puolustavana voittajana on kilpailupäällikön mukaan paikka avoinna, jos hevonen vain osoittaa olevansa iskussa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi