Finlandia-jossitteluista Kuukauden hevoseen – ”Nyt niillä on valtataistelu”
Finlandia-ajon voittaja Cokstile.Anu Leppänen

Finlandia-jossitteluista Kuukauden hevoseen – ”Nyt niillä on valtataistelu”

Hevosurheilun keskiviikkolehti jälkipui vauhdikkaan Finlandia-ajon. Kuukauden hevosena esitellään huiman alkukauden tehnyt Core.

Kuukauden hevosen Coren kasvattaja-valmentaja ja osaomistaja on Seppo Suuronen, joka luonnehtii hevosta tammoja kohtaan herrasmieheksi. Ikätoveri Vauhtiksen kanssa kemiat eivät vaan kohtaa, vaikka nuorena ne olivat samaa poikajengiä.

”Ne olivat kolmevuotiskevääseen asti Vauhtiksen ja Maurizon kanssa samassa tarhassa, ne olivat niin kilttejä”, Suuronen sanoo. ”Nyt niillä on valtataistelu, kun ei ole vanhaa oria tallissa. Vauhtis ja Core ovat nyt kuusivuotiaina vanhimmat, eikä ne oikein diggaa toisistaan.”

Kuinka Suurosen sisko Satu Kivelä päätyi oriin toiseksi omistajaksi? Kuinka Corea valmennetaan? Entä mihin sillä tähdätään? Mikä valmennusmetodi sille ei sovi?

Lue lisää Hevosurheilusta keskiviikkona 4.5.

Katso video.

Lehti kertoo myös ”hevospappi” Peter Kankkosen tarinan. Hän nimesi ensimmäiset Church Hills -kasvattinsa Yhdysvaltain osavaltioiden mukaan. Kankkonen paljastaa, miten jääkiekkovalmentaja Curt Lindström pelasti kokkolalaiset.

Aivokuume ja borrelioosi ovat pelätyimmät punkin aiheuttamat taudit. Neuvontajutuissa kerromme lisäksi, mikä tekee tallista houkuttavamman työpaikan.

Ratsastuksessa pohditaan muun muassa, voiko ratsastusta opettaa videokuvan perusteella.

Kiinnostuitko? Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana. Voit myös kysyä tunnuksesi osoitteesta tilaukset@hevosurheilu.fi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi