Hevosurheilu vie Elitloppetista kuumaan ravikesään
Cokstile starttaa Elitloppetissa sunnuntaina neljättä kertaa.Kuva: Anu Leppänen

Hevosurheilu vie Elitloppetista kuumaan ravikesään

Hevosurheilussa käydään läpi Elitloppet-viikonvaihteen tärkeimmät ennakoinnit. Lehden välissä ilmestyvä Kesäravi-teema vie suurkilpailuista tunnelmallisille maalaisradoille. Ratsastuksen Personal trainerina on ratsastuksenopettaja ja pilatesohjaaja Sanna Siekkinen.

Kesäravien teemaliitteessä tutustutaan Lapin ravien taikaan, ja matkustetaan ympäri Suomen tutkimassa, mitä muuta kiintoisaa ravireissuilla voi tehdä ja kokea. Vuoden kesäravirata Suonenjoki ihastuttaa mansikoilla ja maalaisromantiikalla, Jämsä taas kokoaa nimekkäitä osallistujia. Kesän ravikattauksesta jokainen löytää oman suosikkinsa. Mihin kaikkialle sinä aiot suunnata?

Elitloppet aloittaa monen ravikesän suurkilpailujen osalta. Pääkilpailusta ennustetaan tasaista. Kuinka on valmistautunut Finlandia-ajon sankari Cokstile? Entä Pasi Aikion valmentama Who’s Who tai Redénin kolmikko Hail Mary, Don Fanuzzi Zet ja Snowstorm Hanover? Extreme tuo Tanskan värit Elitloppetin lippurivistöön, mutta minkälaista suoritusta siltä odotetaan?

Myös oheislähdöissä riittää mielenkiintoa. Lauantaina ravattavassa Sweden Cupissa Matias Salolta on mukana kaksi suomalaishevosta. Mitkä ovat ennakkotunnelmat? Entä muiden suomalaisosallistujien?

Solvallan Elitkampenissa Suomen lippua pitävät korkealla Nylund ja Stallone, joista jälkimmäistä valmentaa Ossi Nurmonen ja ohjastaa Iikka Nurmonen. Isä ja poika puhuvat toisistaan Hevosurheilun Sukulinjoissa. Mitä he ihailevat toisissaan? Mitä Ossi muistelee Iikan lapsuudesta? Minkälainen kasvattaja isä on Iikalle ollut?

Hevosten hammashoitoon kuuluu paljon muutakin kuin raspi. Hevosurheilun hyvinvointiartikkelissa käsitellään hevosten tavallisimpia hammasongelmia aiheelle omistautuneen eläinlääkärin, Jessica Von Wendtin, näkökulmasta. Mitkä ovat tavallisimpia hammasongelmia? Miksi hammasongelmia on vaikea havaita ulospäin? Miten hevoselta poistetaan hammas?

Ulkopuoliset kyseenalaistavat ratsuttajan työn mielekkyyden, mutta Johanna Vainiolle ala on ainut oikea. Mikä on nuoren hevosen ratsutuksessa tärkeintä? Kuinka ratsuttajan käy, kun hänestä tulee hetkeksi työkyvytön ratsastusonnettomuuden takia? Miten sujuu yhteistyö sisko Elisa Vainion kanssa?

Ratsastuksen Personal trainerina Sanna Siekkinen jakaa vinkkinsä toimivaan istuntaan. Mikä on ratsastajan liikkuvuuden merkitys? Entä lihastasapainon? Kuinka istuntaa voi parantaa silloinkin, kun ei ole hevosen selässä?

Uutisissa valotamme muun muassa hevosalan tuoretta arvonlisävero-ohjetta.

Kiinnostuitko? Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana. Voit myös kysyä tunnuksesi osoitteesta tilaukset@hevosurheilu.fi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi