Hotshot Luca palasi Suur-Hollolan-ajon välierässä voittokantaan. Kuva: Roosa Lindholm.
Hotshot Luca palasi Suur-Hollolan-ajon välierässä voittokantaan. Kuva: Roosa Lindholm.

Hotshot Luca välierien nopein – kovia nimiä tippui finaalista

Lämminveristen Suur-Hollola-ajon kolme välierää olivat odotetun upeita. Voittajina ne selvittivät Hotshot Luca, MAS Capacity ja Run For Royalty. Finaalin ulkopuolelle jäivät mm. Le Gros Bill, Deangelo ja Peanuts.

Ensimmäisessä välierässä Hotshot Luca/Pekka Korpi kiihdyttivät keulapaikalle. Tuomas Korvenoja kierrätti BWT Ceasarin 1000 metriä juostuna Hotshot Lucan ulkopuolelle, ja kierroksen väliaika oli 13,0. Loppukaarteessa Hotshot Luca teki eroa muihin, ja sen se piti loppuun asti. Voittoaika oli 12,2ake, mikä oli välierien nopein noteeraus. BWT Ceasar kesti toiseksi ja loput finaalipaikat menivät Tapio Mäki-Tulokkaan valmentamalle Mr Big Starille ja Risto Airaksisen Anything Fot Youlle. Lähdön ennakkosuosikki Le Gros Bill matkasi 4. ulkona ja jäi vaisulla suorituksella yhdeksänneksi.

Pentti Pietilän omistama Hotshot Luca otti kauden yhdeksännessä kilpailussaan toisen voittonsa. Ori on tehtaillut kolmeen viimeiseensä 11-tuloksen, mutta oli jäänyt lähtöradoilta 6,7 ja 11 loppusijoituksissa keskijoukkoihin.  Matkan aikana Pekka Korpi oli tyytyväinen oriinsa tekemiseen.

"Kyllä se ihan tuntui helposti menevän. Kun Tuomas (BWT Ceasar) tuli viereen, vauhti kiihtyi vähäsen. Hevonen oli suhtkoht hyvä tänään. En tiedä, oliko tämän päivän suoritus tason parannus. Lähtöpaikat vain olleet huonoja, eikä kovissa lähdöissä ole helppo pärjätä. Luulen, että hevonen parantaa huomiselle tästä päivästä", Korpi sanoi.

Alku ratkaisi paljon

Alkueristä voittajana paikan välieriin paikan hakenut MAS Capacity/Antti Teivainen puolusti toisessa välierässä keulapaikan. Johtavan rinnalle kiersi Callela Lincoln/Hannu Torvinen, joka ei erikoisemmin vaatinut rinnalla vauhtia ja avauskierroksen väliaika oli 15,0. Suosikki MAS Champ/Santtu Raitala juoksi 5. ulkona, ja kun ensimmäinen tuhat tämän tason hevosille niin maltillinen, tehtävä oli äärimmäisen haastava. Ruuna kiri erinomaisesti, mutta sen oli tyytyminen kolmanteen sijaan. MAS Capacity hallitsi maaliin asti ja Cameron Evo/Tommi Kylliäinen kiri 3. sisältä toiseksi. Neljäs finaalipaikka meni American Herolle/Pekka Korpi. Talli Massit Vähissä omistaman ja Katja Melkon valmentaman MAS Capacityn voittoaika oli 13,0ake.

"Lähtöpaikka oli hyvä ja ennakkoonkin suunniteltiin, että jos hevonen on vain normaali, keulasta koitetaan ajaa. Yllätyin, että saimme ajaa vain omaa ajoa (15,0 avaustuhat). Ajattelin, että säästetään hevosta mahdollisimman paljon. Loppusuoraa tultiin tosi kovaa, kun nyppäsin korvat auki. Voitto oli suht varma ja helppokin", ohjastaja Teivainen kommentoi.

MAS Capacityn maalisuoran tyylinäyte. Kuva: Roosa Lindholm.

Hieno kaksinkamppailu

Kolmannessa välierässä Delightful Moment/Jukka Torvinen oli alussa nopein ja haki keulapaikan, jonka luovutti kakkossuosikki Stonecapes Queilalle/Hannu Torvinen. Ennakkosuosikki Run For Royalty/Pekka Korpi jäi takarivin lähtöpaikastaan huolimatta toiselle ilman selkää. Ensimmäisen kierroksen väliaika oli 15,0. Lopussa suosikkikaksikko irtosi lopussa muista ja Stonecapes Queila vastasi 09-lopetuksessa voittoon ajalla 12,7ake.

"Oli jollain tavalla hyväkin, että oli tosi hyvä hevonen rinnalla, niin ei yksin jääty lopussa missään vaiheessa. Pekalla (Run For Royalty) oli viimeisessä kurvissa vähän ehkä ote, mutta jotenkin oli tunne, että tämäkin jaksaa punnertaa loppuun, jos kaikki asiat ovat hyvin. Se ero kääntyi meidän puolellemme sitten lopussa", Torvinen sanoi.

Finaalipaikat menivät myös Timo Hulkkosen Big Headachelle ja Reino Palomäen An-Dorralle.

Kahden kovan matsi päättyi Stonecapes Queilan voittoon. Run For Royalty oli väkevä toinen ja toi Pekka Korven talliin kolmannen finaalipaikan. Kuva: Roosa Lindholm.

Issakan Valo hallitsi johtopaikalta ja teki uudeksi ennätyksekseen 25,9akp. Iikka Nurmonen ajoi ja Jussi Suominen valmentaa. Kuva: Roosa Lindholm.

Hieman ailahtelevalla Pica-Pica Oakille oli hyvä päivä. Tamma spurttasi 2. sisältä ykköseksi ja toi valmentajalleen Christa Packalénille päivän toisen Toto75-voiton. Kuva: Roosa Lindholm.

Toinen sisältä voittanut Aatsi on noussut loistavaan vireeseen. Kuva: Roosa Lindholm.

Effronte Photo johti alusta loppuun. Kuva: Roosa Lindholm.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi