HUkysyy: Menikö ratavalinta oikein? – Suurkilpailuvalvoja vastaa

HUkysyy: Menikö ratavalinta oikein? – Suurkilpailuvalvoja vastaa

Kolmevuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun välierät ajettiin lauantaina Turussa. Finaaliratojen valintojen tekemisen yhteydessä nousi esiin kysymys, sujuiko ratavalinta sääntöjen mukaan. Suurkilpailuvalvoja Matti Syrjä vastaa asiaan.

Kolmevuotiaiden tammojen välierässä Nothingcomes ja Sands Hybrid jakoivat neljännen sijan, ja finaalin ratavalintavuorot 7-9 arvottiin niiden ja toisen välierän nelosen Christine L Gardenin kesken. Siitä aiheutui, että An-Lisa menetti mahdollisuuden viitosten ensimmäiseen valintavuoroon 9 ja Christine L Garden olisi saattanut menettää jakamattomalla nelossijalla ansaitsemansa valintavuoron 7 tai 8.

Menikö ratavalinta sääntöjen mukaan, vai olisiko Nothingcomesin ja Sands Hybridin kesken pitänyt arpoa ennen lopullista ratavalintaa, kumpi pääsee valitsemaan rataa välieränelosena ja kumpi -viitosena?

"Ennen arvontatilaisuutta varmistettiin säännöistä oikea toimintatapa", suurkilpailuvalvoja Matti Syrjä vastaa.

"Säännöissä mainitaan: 'Finaalin ratajärjestyksen arvontatilaisuus järjestetään samana päivänä kuin välierät. Finaalin lähtöradat valitaan välierien sijoitusten mukaisessa järjestyksessä. Ensin valitaan lähtöradat voittajille arvotussa järjestyksessä, sitten toiseksi sijoittuneille jne.'"

"Välierissä oli kolme neljänneksi sijoittunutta ja vain yksi viidenneksi sijoittunut, joten katsomme, että sääntöjen mukaan arvonta meni oikein."

HUkysyy: Menikö ratavalinta oikein? – Suurkilpailuvalvoja vastaa
Raviraportti Teivo: Kuski joutui ajamaan päin penkkaa – lähtöauto meni käyttökelvottomaksi

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi