H.V. Tuurin kiri oli vastustamaton suoraan sairauspaussilta – ”Menestyy, vaikkei sataprosenttinen”
H.V. Tuuri on saanut tällä kaudella voittoloimen selkäänsä jo kymmenen kertaa.Anu Leppänen

H.V. Tuurin kiri oli vastustamaton suoraan sairauspaussilta – ”Menestyy, vaikkei sataprosenttinen”

Kouvolan Toto75-rivin käynnistänyt Lasse Heikarin muistoajo oli kerännyt viivalle kahdeksan ykköstason suomenhevosta. Ossi Nurmosen tallin menijät olivat jo ennakkokaavailuissa vahvasti esillä, ja niistä kurkunpääntulehduksesta toipunut H.V. Tuuri onnistui nappiin.

Avoimessa lähdössä Esa Holopaisen ohjastama Camri ohitti sisäpuolen menijät ja torjui Pyörylän Paronin. Uransa viimeisiä kisoja ravaavalla konkarilla kokeiltiin keulasta. Tapio Perttunen kierrätti Morisonin toisen radan veturiksi kiihdytyksen jälkeen. Kierros ravattiin 23,5-lukemiin.

Viimeisellä takasuoralla alkoi tapahtua, kun Iikka Nurmonen käänteli H.V. Tuurin 3. ulkoa kolmannelle. Kaksikko liikkui hurjasti ja ohitti Morisonin hetkessä. Camri harasi vielä päätöspuolikkaan alussa H.V. Tuuria vastaan, mutta viimeisellä satasella H.V. Tuuri meni menojaan Camrin lyötyä hanskat tiskiin.

H.V. Tuuri on totuttu näkemään lähtöjensä keulakamppailuissa, mutta Kouvolassa Iikka Nurmonen ei satsannut starttiin ollenkaan.

”Ajattelin etukäteen, että Camrilla Esa haluaa aja keulasta. Ei ruvettu koittamaan pääseekö keulaan. H.V. Tuuri on tehnyt hyviä juoksuja selästä, ja pieni lähtö kun oli, tiesin hyvän paikan saavat kuitenkin”, Iikka Nurmonen perusteli taktiikkaansa.

H.V. Tuurin kauden 10. voitto irtosi voittoajalla 23,5ake.

”Takasuoralla ajettiin jo kovaa, mutta päästiin Camrin rinnalle. Koko ajan oli sellainen olo, että Tuuri voittaa lähdön. Se otti jo viimeisellä takasuoralla otteen ja piti sen maaliin saakka.”

Lootus-Tallin kasvattaman ja omistaman (Talli Tuurilla Mennään on vuokrannut kilpailuoikeuden) H.V. Tuurin kilpakausi on kasvattanut oriin voittosummaa jo hurjasti 162 325 eurolla.

”Ruotsin matkalla hevonen virittäytyi niin kovaan kuntoon, että oli parhaimmillaan touko-kesäkuussa. Sitten se ei ole ollut niin hyvä, mutta menestyy, vaikkei sataprosenttinen. Jos näin hyvät ilmat jatkuu, voidaan ajaa vielä kilpaa”, Ossi Nurmonen puhui valmennettavastaan.

Jarmo Saarelan ajama Veeran Poika tuli yllätyshopealle ennen Enon Vilppiä. Suosikki Stallone oli pitkään vailla kiritilaa, ja laukka maalisuoralla vei loputkin haaveet. Samoin kävi Morisonille.

”Voimissaan hevonen oli, mutta se halusi niin kovasti lähteä kilpailemaan. Tuli niin hirveä kiire hevoselle, etten saanut pidettyä sitä ravilla”, Morisonin ohjastaja Tapio Perttunen valaisi epäonnistumisen syytä.

Run And Repeat pötki pakomatkalle

Kouvola-ajossa yksi oli selvästi muita etevämpi. Tapio Perttusen ohjastama Run And Repeat kiihdytti juoksuradalta vetotöihin ja karkasi siitä 10 000 euron voittoon ylivoimatyyliin.

"Hevonen oli kyllä tosi hyvä tänään. Voittanuthan se on mukavasti lähtöjä, mutta tänään oli oikein erikoisen hyvä", Tapio Perttunen kehui voittajaa.

Sunnuntaina 26 vuotta täyttävä Veikko Kotiranta on voittajan valmentaja ja osaomistaja.

"Fiilikset ovat totta kai aika uskomattomat. Kouvolasta kuitenkin olen lähtöisin, ja kaikki on minulla lähtenyt Kouvolan poniravikoulusta. Nyt kun pääsee isoissa raveista menestymään, onhan se iso juttu", Veikko Kotiranta hehkutti.

Neljän kierroksen kisa oli Timo Korvenheimon muskelipoikien näytös, kun talliin tärähti peräti kolmoisvoitto Quick Diablon johdolla. Sahara Sandstorm ja Hazelhen Hermes hävisivät tallikaverille vain niukasti.

Juho Ihamuotilan valmentama Knocking Match oli keulajuoksulla lopulta ylivoimainen. Samalta paikalta parhaaksi ylsi seuraavassa lähdössä Tuomas Pakkasen ajama Hissun Turbo.

Tammojen lyhyen matkan kisassa napsahti kierroksen jymypaukku, kun terävästi kirinyt Imakeituptothesky kiri parhaaksi Niki Finnströmin ajamana. Ohjastushommista hiljaiseloa pitäneelle Finnströmille ykköstila oli ensimmäinen sitten vuoden 2019.

Kymenlaakso-ajossa Nineeleven erottui parhaaksi ennen erittäin tasaista neljän ravurin rintamaa. Lisää aiheesta voit lukea täältä.

Ennen pääpelinkohteita Santtu Raitala ohjasti kauden 300. ykköstilansa Top Class Kempin rattailla. Tähän lukemaan yhden vuoden aikana ovat aikaisemmin yltäneet Suomessa vain Jorma Kontio, Antti Teivainen, Ari Moilanen ja Mika Forss.

Santtu  Raitalalle napsahti Kouvolassa 300. ohjastatettu voitto vuonna 2021.
Santtu Raitalalle napsahti Kouvolassa 300. ohjastatettu voitto vuonna 2021.Anu Leppänen

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto75-1: 7 H.V. Tuuri, 26,64 %, 0,51 euroa

Toto75-2: 3 Quick Diablo, 24,11 %, 1,66 e

Toto75-3: 2 Knocking Match, 48,13 %, 5,06 e

Toto75-4: 2 Hissun Turbo, 32,71 %, 11,13 e

Toto75-5: 6 Run And Repeat, 54,11 %, 13,63 e

Toto75-6: 5 Imakeituptothesky, 3,27 %, 299,54 e

Toto75-7: 12 Nineeleven, 12,52 %, 688,68 e

Seitsemän oikein -voitto-osuus 688,68 euroa

Viisi oikein 6,56 e

Vaihto: 227 447,37 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi