Nineelevenille kauden toinen suurvoitto Kouvolassa – ”Sormien välistä piti katsella”
Veli-Pekka Toivasen ajama Nineeleven erottui tasaisesta rintamasta edukseen.Anu Leppänen

Nineelevenille kauden toinen suurvoitto Kouvolassa – ”Sormien välistä piti katsella”

Oulu Expressin sankari Nineeleven on nyt myös Kymenlaakso-ajon voittaja, kun kuopiolaisten Oinosten kultakimpale löi enemmän tienanneet ikäluokkatoverinsa makeassa paikassa.

Paalupaikalta matkaan ampaissut Hannu Torvisen ajokki Where Is My Mind piti aluksi kärkipaikan hallussaan, mutta 1. takasuoralla sille tuli laukka, ja Antti Teivaisen ohjastama Voice Of Reason otti vetotyöt hoitaakseen.

Voice Of Reason sai vetää avauslenkin rauhassa, mutta viimeisellä takasuoralla kun kilpaa alettiin ajaa tosissaan, oli nopeasti selvää, ettei tamma pysty torjumaan takamatkan kovanaamoja. Niistä Sahara Flames jyräsi ensin kärkeen, mutta sen vetoavusta nauttinut Nineeleven hankki otteen nopeasti ja piti sitä oikein varmasti perille asti.

”Odotin kyllä, että lähtö olisi paremmin mennyt, mutta parijonosta saatiin paikka”, voittajan ohjastaja Veli-Pekka Toivanen aloitti. ”Takasuoralla lähdettiin kolmannelle, ja Santtu ajoi keulaan. Pysyin rinnalla ja siitä se piti otetta varmasti maaliin.”

Nineeleven on Jenni ja Jani Oinosen omistama 3-vuotias. Vastuuvalmentaja Jani Oinonen seurasi suojattinsa suoritusta kovasti jännittyneenä.

”Minua aina jännittää omien lähdöt ja tämän varsinkin, kun kyseessä on oma kasvatti. Viimeinen 500 metriä sormien välistä piti katsella”, Jani Oinonen myönsi. ”Pala meinaa olla kurkussa. Iso juttu on tämä voitto.”

Nineeleven ansaitsi 36 000 euron ykköspalkinnon voittotuloksella 14,9/2120 metriä.

Kakkostaisto oli äärimmäisen tiukka. Sahara Flames tsemppasi hopealle ennen Kriterium-voittaja Planbeetä, joka ei saanut toisella radalla saumaa kirimiseen. Pelikansan suosikki Magazine Match kiersi alkumatkan laukastaan huolimatta samaan rintamaan ja oli mainio neljäs.

Lisää Kouvolan Toto75-kierroksen tapahtumista voit lukea täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi