Pauli Raiviolla on suosikkinsa Suurmestaruuteen, joista toinen on Pikkumestaruudessa starttaavan Carrin isä. Kuva: Roosa Lindholm
Pauli Raiviolla on suosikkinsa Suurmestaruuteen, joista toinen on Pikkumestaruudessa starttaavan Carrin isä. Kuva: Roosa Lindholm

Isä Suurmestaruudessa – poika PikkuSuurmestaruudessa

St Michel -viikonloppu käynnistyy lauantaina monten SM-finaalilla. Päivän toisena lähtönä juostaan nuorten kylmäveristen PikkuSuurmestaruus, johon Pauli Raivio tuo tähtitallinsa nousevan kyvyn, Carrin.

”Carri on mukava varsa, hienokäytöksinen ja sporttinen. Olen yllättynytkin, että se on noin hyvin kehittynyt. Siinä on mukana uusi hevosenomistajakin, Kinnusen Jarkko. Carri on ensimmäinen hevonen hänelle, ja hän on niin intoa piukassa, etten oikein uskalla puhuakaan, miten mukava varsa meillä on. Mies on kuin lentoon lähdössä hevosestaan”, Raivio nauraa.

Kolmevuotiasta Carria on Raivion mukaan ajettu talven ajan joka toinen päivä.

”6-7 kilometrin lenkkejä mentiin kevyillä vehkeillä. Nyt kesää kohti on käyty parit kolmet harjoitusravit ja koelähtö Kaustisella. Sanoin Kaustisella hevoselle, että täällä se olisi sitten ensi vuonna Pikkupelimannissa juostava. Vielä se on tietysti varsamainen, ja viimeksi varjoja meni radan yli. Ekassa kurvissa ja takasuoralla se hyppi kuin estehevonen niiden yli lämmittäessä. Viimein se hoksasi, etteivät ne ole kuin varjoja.”

Raivio myöntää, että Carrin nelivuotiskauteen on ladattu odotuksia.

”Ei ihan hirveää hinkua ollut nyt Mikkeliin ilmoittaa sitä, mutta tilanne oli sellainen, että oli vain kolme ilmoitettua. Sydämellä ajateltiin, että saadaan lähtö aikaiseksi. Ja mukavaa, että varsan kanssa pääsee nyt alkupään lähtöön, eikä tarvitse ravien loppuun asti odotella.”

Tallin muista hevosista Ellin Sisun kurkku operoitiin puolitoista viikkoa sitten, ja Matteus Kevätön kohentelee kuntoaan pitkän räkätaudin ja lääkekuurien jäljiltä.

”Se sairastui viikko Varsakunkun voiton jälkeen, kahdeksan lääkekuuria meni. Joku outo siihen jäi. Se ei saa itsestään irti, vaan haluaa kyllä mennä, mutta matka ei taitu niin kuin lahjat edellyttäisivät. Kapasiteetti on sellainen, ettei se ihan totuutta näytä. Olisi ollut mukava koettaa ikäkausilähtöjä, mutta vielä on toivoa tälle vuodelle.”

Jos ikäluokkakisoihin päästään, on jo sovittu, että Henri Bollström hyppää Matteus Kevättömän rattaille.

”Siitä on kyselty, että mitkä meidän välit ovat, ja voin sanoa, että ne ovat loistavat. Henri käy nytkin kengittämässä meidän hevosia. Ellin Sisun ohjastajanvaihdos lähti hänen omasta toiveestaan. Ymmärrän tietysti, että kentällä tämmöiset asiat kiinnostavat.”

Ellin Sisulla on kaudella ollut 21 tammaa, ja hyvin sujuneen kevään jälkeen siltä päädyttiin operoimaan kurkku laserleikkauksessa.

”Luulen, että sille tulee hyvä syksy. Se puolsi aiemmin lopussa ulospäin, ja nyt on saatu sekin kuntoon. Odotuksia on sen verran, että katsotaan, astuuko se ensi vuonna ollenkaan vai panostetaanko kilvanajoon.”

Raivio nostaa päivän Suurmestaruus-lähdöstä kaksi yli muiden. Toinen on Carrin isä Camri.

”Camri on jotain ihan erikoista. Hienolle tuntui, kun se on nyt mennyt niin hyvin. Se on varmaan Suurmestaruudessa kova sana. Toinen idolihevonen minulle on Välkyn Tuisku, sehän oli täällä minullakin. Sen työmoraali oli aina niin hyvä. Se oikein tykkäsi, kun vähän päästeli menemään. Kimmo (Taipale) on onnistunut sillä tosi hyvin, vaikka on vähän murheita ollutkin.”

Raivion talliin syntyi tänä vuonna Tähen Toivomuksen toivottu jälkeläinen, joka on Carrin kanssa samasta emästä, Vionnesta. Se paikkaa vähän Tähen Toivomuksen menettämisen jälkeensä jättämää murhetta.

”Sykähdytti, kun tuli orivarsa. Annoin sen kolmen kuukauden ikäiselle lapsenlapselleni Antonille. Lupauduin valmentajaksikin”, Raivio hymyilee.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi