Jenni Kaija otti Jokimaalla kaksi voittoa.
Jenni Kaija otti Jokimaalla kaksi voittoa.Kuva: Jarno Unkuri

Jenni Kaija vedossa Monté Tähti -karsinnoissa

Torstaina Jokimaalla selvisi, mitkä hevoset pääsevät tavoittelemaan 5 000 euron ensipalkintoa 4.7. ajettavaan finaaliin.

Jos kolme montélähtöä yhdeksän lähdön raveissa ei ole jo tarpeeksi historiallista, niin Jokimaan Monté Tähti-kilpailu on Suomen ensimmäinen ja ainut ennakkomaksullinen raviratsastuskilpailu. Viime vuonna ensimmäistä kertaa ajettu lähtö sijoitettiin tänä vuonna upeasti Suur-Hollola-lauantaille 76-ravien yhteyteen.

Karsinnat ajettiin torstaina 15 hevosen ryhmälähtöinä. Kolmesti karsinnasta kaksi meni Jenni Kaijan nimiin.

Ensimmäisen karsinnan korkkasi Natural Tan/Jenni Kaija. Alku hurjasteltiin hieman pehmeällä Jokimaan radalla aikaan 11,5, kierros 13,5. Toiseksi sijoittunut An-Anastasia/Jenni Nevalainen siirtyi keulaan kierroksen täyttyessä. Natural Tan matkasi suurimman osan matkasta toisella ilman vetoapua, mutta viimeisellä takasuoralla riisti keulapaikan An-Anastasialta.  Viimeinen 500 metriä olikin vain yhden hevosen näytöstä. Natural Tan vähät välitti kuolemanpaikasta ja hyvästeli muut.

Dramatiikkaa ei lähdöstä puuttunut, kun kaukaa Kittilästä saapunut ja toisena maalin ylittänyt Gigant Southwind/Tuuli Kurkinen hylättiin pitkästä laukasta. An-Anastasia/Jenni Nevalainen sijoittui näin ollen toiseksi ja totokolmikkoa täydensi hienosti koko kilpailujen pienimmällä voittosummalla matkaan lähtenyt Silvia Shark/Susanne Klemola.

Toinen karsinta olikin An-Ladyn/Jenni Nevalainen täydellistä näytöstä, vaikka keulan kyselijöitä alussa oli useita. Pelisuosikki Monsieur Cannibale/Jenni Kaija sijoittui hienosti toiseksi vaikka ei pystynytkään haastamaan An-Ladya.

”Keulaan kun päästään, niin keulasta ajetaan”, Jenni Nevalainen totesi. ”Kysyinkin matkalla keulaan kyselijöiltä, että ootteko ihan tosissanne?”

”Maalisuoralla An-Lady jäi pyörittelemään päätään kun haastetta ei tullut.”

Kolmannen karsinnan voitti Risto Airaksisen valmentama Orchidea SLM ratsailla Jenni Kaija. Hallitseva montén Suomen mestari ja toiseksi sijoittunut An-Anna Bella/Jenni Nevalainen avasivat keulaan.  Orchidea SLM sai voittonsa raskaimman kautta. Se kiersi lähes kierroksen kolmatta rataa, jonka jälkeen pääsi viimeisellä takasuoralla laskeutumaan kuolemanpaikalle.

Viimeisessä kurvissa Orchidea SLM antoi luokkansa puhua ja An-Anna Bella joutui tyytymään kakkossijaan viimeisen puolikkaan ollessa huimasti 12,0. Voittajan aika oli upea 14,8.