Kärrymallien uusintatarkastuksista luovutaan, kärryjen identifiointivelvoite kaikille kärryille
1.5.2022 ja sen jälkeen valmistetuista jenkkikärryistäkin on löydyttävä valmistuspäivämäärä ja valmistusnumero.Kuva: Roosa Lindholm

Kärrymallien uusintatarkastuksista luovutaan, kärryjen identifiointivelvoite kaikille kärryille

Custom Sulkyn Jussi Peltosen vaatima eurooppalaisten ja amerikkalaisten kärryvalmistajien tasapuolinen kohtelu astui askeleen eteenpäin Suomen Hippoksen hallituksen keskiviikkoisessa kokouksessa.

Hallitus päätti sääntövaliokunnan esityksestä tehdä sääntömuutoksen ravikilpailusääntöihin koskien kärryjen uusintatarkastusta ja numerointia (ravikilpailusääntöjen pykälä 47.2).

Käyttöön hyväksyttyjen kärrymallien määräajan kuluttua tapahtuvasta uusintatarkastuksesta päätettiin luopua. Kärrymallin uudelleen testaamista edellytetään kuitenkin silloin, jos kärryn materiaali, rakenne tai valmistustapa on muuttunut alkuperäisestä tarkastushetkestä. Vastuu kärryn tarkastuksen suorittamisesta sekä mahdollisesta uusintatarkistuksesta on kärryn valmistajalla. Ulkomaisten kärryjen osalta testaamista Suomessa ei edellytetä, jos kärryt testataan valmistusmaassa ja kyseisen maan testausjärjestelmä vastaa tasoltaan Suomessa suoritettavaa kärrytarkastusta.

1.5.2022 jälkeen valmistettavissa kärryissä tulee lisäksi olla merkittynä kärryjen valmistuspäivämäärä sekä kärryjä identifioiva tuotenumero. Sääntömuutos koskien kärryjen uusintatarkistuksen poistamista ja kärryjen tuotenumerointia tulee voimaan 1.5.2022. Ravitoimintaan liittyen hallitus totesi, että raveissa tapahtuvaa kärryjen tarkkailua tulee tehostaa.

Päätökset vaikuttaisivat pitkälti korjaavan niitä epäkohtia, jotka Custom Sulky Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Jussi Peltonen nosti helmikuussa esille, mutta tuoreeltaan hän ei halunnut asiaa suullisesti kommentoida.

”Hippoksesta ei ole oltu minuun neljään viikkoon missään yhteydessä, enkä kommentoi asiaa mitenkään, ennen kuin sieltä on oltu. Ja sittenkin kommentoin korkeintaan kirjallisesti, en suullisesti”, Jussi Peltonen ilmoitti Hevosurheilulle torstaiaamuna.

Lisäksi Suomen Hippoksen huhtikuun hallituksen kokouksessa käytiin läpi muun muassa valtuuskunnan kevätkokoukseen liittyviä materiaaleja ja ajankohtaisten lakiuudistusten tilaa. Suomen Hippoksen toimitusjohtajan valinta rauhoitettiin pääsiäisen ajaksi.

”Joudumme tekemään asiaan liittyen muutamia selvityksiä ja töitä ennen asian lopullista julkistamista. Suurella todennäköisyydellä tiedotamme asiasta heti arkena”, Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Kari Eriksson lupasi.

Hallitus käsitteli kokouksessaan myös talouskatsausta ja toimintasuunnitelman edistymisen tilannetta sekä vahvisti tilintarkastuskertomuksen ja vuosikertomussisällöt valtuuskunnan sääntömääräistä kevätkokousta varten. Kokous siirrettiin järjestettäväksi Vermo Areenalla tiistaina 17.5. klo 12.

Lisäksi päätettiin aloittaa Hippoksen juhlavuoden markkinoinnin toimenpiteiden suunnittelu. Ajankohtaisissa asioissa kerrottiin muun muassa lomituslain ja eläinten hyvinvointilain uudistuksien etenemistä sekä hevosalan yhteisen eduskuntavaalityön sekä ensi vuoden kilpailusarjojen suunnittelujen edistymisestä. Lisäksi hyväksyttiin Kouvolan raviradan hakemus järjestää 4.3. perutun ravipäivän korvaava ravipäivä 9.8.2022.

Lähde: Suomen Hippos ry:n hallituksen 13.4.2022 kokoustiedote

1.5.2022 ja sen jälkeen valmistetuista jenkkikärryistäkin on löydyttävä valmistuspäivämäärä ja valmistusnumero.
Kärryvalmistaja protestoi Hippoksen päätöksenteon hitautta – jättää hevosensa pois Porista

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi