Kari Eriksson: ”Suomenhevosta ei voi tukea suomenhevosen vahingoksi”
Kari Erikssonin johtama Suomen Hippoksen hallitus on keskustellut viime aikoina paljon kylmäveristen kilpailuoikeudesta Suomessa.Kuva: Anu Leppänen

Kari Eriksson: ”Suomenhevosta ei voi tukea suomenhevosen vahingoksi”

Suomen Hippoksen hallituksen päätöstä kylmäveristen kilpailuoikeuden säilyttämisestä lähestulkoon entisellään edelsi perusteellinen selvitys.

Hallitus päätyi monen yllätykseksi luopumaan kylmäverisille kaavailluista kilpailuoikeuden rajoituksista ja ottamaan niiden sijasta käyttöön suomenhevosten etusijan alemmissa sarjoissa:

Yllätyskäänne kylmäveristen kilpailuoikeusasiassa: ei sittenkään rajoituksia

Kevyin perustein päätöstä ei tehty. Hallitus kävi ennen sitä läpi kaikkien tänä vuonna täällä kilpailleiden kylmäveristen statistiikat.

”Suomenhevosta halutaan tietenkin tukea, mutta suomenhevosta ei voi tukea suomenhevosen vahingoksi”, Suomen Hippoksen puheenjohtaja Kari Eriksson perustelee päätöstä.

Kilpailevien suomenhevosten määrän laskiessa kylmäveriset auttavat entistä useammin saamaan kokoon lähtöjä, jotka saatettaisiin joutua muuten perumaan. Aloittelevien suomenhevosten kilpailumahdollisuuksia tuontikylmäveristen ei haluta kuitenkaan vähentävän, ja niiden lähtöihin suomenhevosille tulee etusija.

”Nuoriakin kylmäverisiä on alettu tuoda maahan enenevässä määrin, ja siitä voi aiheutua niiden lähtöihin tungosta”, Kari Eriksson tiedostaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi