Jukka Torvisen ajama An-Dorra oli välierin nopein 3-vuotias.
Jukka Torvisen ajama An-Dorra oli välierin nopein 3-vuotias.Arkistokuva: Anu Leppänen

Kolmevuotiaiden Kasvattajakruunun finaalin lähtöradat valittiin – Jukka Torvinen ajoi kaksi välierävoittoa

Viikon Magic Monday –kierrokselta ei urheilullista tasoa puuttunut, kun Seinäjoen puolella selvitettiin 3-vuotiaiden Kasvattajakruunun finaaliin pääsijät. Jukka Torvinen ohjasti karsintavoiton sekä tammojen että oriiden ja ruunien puolella, kun jämsäläisen näpeistä voittoihin pistelivät An-Dorra ja Quite A Lover.

Kuusvitosen avauskohteessa Kymenlaakso-ajon sankari Consalvo pääsi etenemään kirilenkin alussa keulaan ohi siihen asti johtaneen Core Catcherin. Moni olisi ollut viimeistään siinä vaiheessa valmis lyömään roponsa Consalvon puolesta, mutta Jukka Torvinen ja toiselle ilman selkää jäänyt Quite A Lover olivat voittajan nimestä eri mieltä. Kaksikko jyräsi karsintaykköseen loistoesityksellä.

”Voitto tuosta paikalta vähän yllätti, mutta omalla tavallaan taas ei”; Jukka Torvinen aloitti. ”Meidän hevonen on ollut koko ajan tosi hyvä, ja starttien myötä se on tuntunut petraavan koko ajan. Sen myötä siltä odotettiin hyvää suoritusta, ettei se järkyttävä yllätys ollut.”

Quite A Lover lähtee 28. päivä marraskuuta Seinäjoella ajettavaan finaaliin kakkosradalta.

”Finaaliin saatiin hyvä lähtöpaikka valita. Siitä saadaan varmaan jonkinlainen hyvä juoksu. Voi olla, että haalarihommiin joudutaan, mutta se on näyttänyt pystyvänsä koviin suorituksiin sellaisillakin juoksuilla.”

Santtu Raitalan ajama Lovestory kuittasi lopussa vielä Consalvon ohi hopealle. Santtu Raitalalle tuli karsinnoissa myös täysosuma, kun ennen pääpelin kohteita ajetussa ensimmäisessä oriiden ja ruunien välierässä Star Town Kemp kiri parhaaksi ennen Arcie's Arsenalia ja Qiulius On Stagea.

Tammojen välierä numero yksi oli Pekka Korven tallin juhlaa, kun Magical Princess irtosi kärjestä iloisesti parhaaksi ennen tallikaveria Follow My Leadia.

Jälkimmäisessä tammakarsinnassa Jukka Torvinen puolusti An-Dorran kyydissä sisäradalta keulapaikan, eikä liki 90-prosenttinen pelipankki ollut yllätettävissä. Reino Palomäen timantti irtosi rahanjakosuoralla kymmenien metrien päähän toiseksi pitäneestä Lara Lucasta.

An-Dorra teki välierien kovimman voittotuloksen 13,8a/2100 metriä.

”An-Dorran kanssa oli tosi helppoa. Se meni yllättävänkin kovaa. Matkan aikana ajattelin, että mennään varmaan aika rauhassa. Tamma meni hyvällä ryhdillä ja oli rauhallinen. Se halusi vaan mennä sopivaa kyytiä, jota annoin sen mennä.”

Myös An-Dorralle valittiin loppukilpailuun toisiksi pienin numero.

”Kakkosradalta on mukava ajaa. Ykkösrata ei ole mielestäni Seinäjoella ihannepaikka kiihdyttää. Otettiin varman päälle, ja tuosta on kiva kiihdyttää. Meillä on monta variaatiota ajaa lähtöä.”

Lahdessa Hannu Korpi vietti kahden 65-ykköstilan iltaa, kun hänen käsistään voittoihin iskivät Ian Boko ja Langen's Airborne. Hannu Korven mietteet tuplavoiton jälkeen voit lukea keskiviikkona ilmestyvästä Hevosurheilusta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi