Poikolan Neito debytoi kuningatarkisassa vuonna 2019 Lahden Jokimaalla.
Poikolan Neito debytoi kuningatarkisassa vuonna 2019 Lahden Jokimaalla.Kuva: Anu Leppänen

Kuningatarkilpaosallistuja tavoittelee paluuta vuosien jälkeen – ”Ei siltä ainakaan juoksuhalut olleet hävinneet”

Vuoden 2019 kuningatarkilpaan osallistuneen tamman edellinen startti on vuoden 2020 maaliskuulta.

Vuoden 2019 Lahden kuningatarkilpaan osallistunut Poikolan Neito on pysytellyt sivussa kilparadoilta aina vuoden 2020 maaliskuusta saakka. Tamman omistajat Irja Ikonen ja Keijo Jääskeläinen toivoivat Poikolan Neidon tulevan kantavaksi, mutta useammasta yrityksestä huolimatta tämä ei onnistunut.

Niinpä omistajien mielessä alkoi siintää ajatus kilpauran mahdollisesta jatkosta. Nyt tamma on palannut sitä aiemminkin valmentaneen Iikka Nurmosen valmennukseen.

”Sellainen ajatus tuli, että jos uraa olisi vielä pari vuotta jäljellä”, Keijo Jääskeläinen kertoo.

”Kolmena kesänä yritettiin saada tammaa kantavaksi, mutta ei onnistunut, niin alkaa usko horjua. Poikolan Neitoa tutkittiinkin, mutta mitään vikaa ei pitäisi olla. Jonkin verran ajelin hevosta syksyn aikana, niin tuli Iikan kanssa puheeksi, että jos hän kokeilisi sitä vielä, kun ei harrastelijalta meinaa enää onnistua.”

Poikolan Neito on kilpaillut toistaiseksi urallaan 78 kertaa. Tamma on voittanut 12 kertaa ja kerännyt 15 muuta totosijaa. Sen voittosumma lähentelee 45 000 euron rajapyykkiä.

”Ei siltä ainakaan juoksuhalut olleet hävinneet, kun ajelin sitä. Edelleen se tuntuisi mielellään menevän. Mutta saa nähdä, kestääkö paikat ja miten muuten se sen ottaa. Ei kuitenkaan ruveta väkisin yrittämään, jos tuntuu, ettei se onnistu. Kivahan se olisi vielä se homma (kilpaileminen) kokea, mutta katsotaan, mitä tapahtuu.”

Poikolan Neito debytoi kuningatarkisassa vuonna 2019 Lahden Jokimaalla.
Kuningatarkisatamma tekee paluuta radoille – ”Menohalut on luonnostaan”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi