Kouvolan Kuninkuusravit 2023 palkintoja
Vuoden 2024 Kuninkuusravit ravataan Jyväskylässä.Kuva: Anu Leppänen

Kuninkuusravien aikatauluihin pieniä muutoksia – pääkilpailuiden mailit aikaistuvat

Mailien ja päätösmatkojen väliin tulee puoli tuntia lisää palautumisaikaa.

Vuoden 2024 Kuninkuusravien aikataulut kokevat pientä hienosäätöä edellisistä vuosista. Suurin muutos koskee sunnuntaita. Kun Kouvolan Kuninkuusraveissa 2023 tammojen ja oriiden mailin matkat ajettiin lähtöinä neljä ja viisi, nyt ne hyppäävät kahta lähtöä aikaisemmaksi. Tammojen maili ajetaan jo sunnuntain toisena lähtönä ja oriiden maili sunnuntain kolmantena lähtönä.

Muutoksen taustalla on Suomen Hippoksen huhtikuinen päätös lisätä palautumisaikaa mailien ja päätösmatkojen välillä. Tammojen maili starttaa sunnuntaina klo 13.10, ja oriiden maili klo 13.36. Tammojen maili on samalla sunnuntain T75-pelin ensimmäinen kohdelähtö.

Päätösmatkojen starttiajat ovat 16.45 ja 17.15, jolloin palautumisaikaa jää kummassakin tapauksessa reilut kolme ja puoli tuntia. Vuonna 2023 Kouvolassa palautumisaika oli noin kolme tuntia.

Sunnuntain aikataulut tiivistyvät hiukan, ja mailin osamatkojen sekä päätösmatkojen välillä on näin ollen kaksi lähtöä enemmän kuin viime vuonna. Päätösmatkat ajetaan myös Killerillä lähtöinä 10 ja 11.

Ravien viimeinen, eli 12. lähtö starttaa sunnuntaina klo 18.05, viisitoista minuuttia aikaisemmin kuin vuosi sitten.

Kuninkuusraviperjantain ensimmäinen lähtö starttaa klo 15. Sekä lauantain että sunnuntain ravit alkavat jo klo 12, mutta paikan päälle kannattaa kumpanakin päivänä saapua jo aikaisemmin. Lauantain käynnistää Kuninkuusravien 100-vuotisjuhlaparaati klo 10.45, jossa mukana on iso määrä Kuninkuusravien historiaan itsensä kirjoittaneita henkilöitä ja yksi ravikuningaskin. Sunnuntaina oheisohjelma käynnistyy klo 10.30.

Molempina päivinä aamupäivän ohjelmassa on myös ponilähtöjä, sunnuntaina sekä A-ponien että B-ponien Suomen mestaruudet. Portit avautuvat yleisölle kumpanakin pääpäivänä klo 10.

Kuninkuusravit ravataan Jyväskylän Killerjärvellä 26.–28. heinäkuuta.

Lähde: Kuninkuusravien tiedote

Kouvolan Kuninkuusravit 2023 palkintoja
Yllätysnimiä Killerin Kunkkarilegendat-lähtöön – myös kunkkariviikonlopun sarjat julki

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi