Jukka Grönfors saa voimaa perheestään. Kannen kuva: Anu Leppänen
Jukka Grönfors saa voimaa perheestään. Kannen kuva: Anu Leppänen

Kuukauden henkilön aarteina perhe ja hyvä hevonen – ”Vähän mietin, että näinkö kehuu vain minun mielikseni”

Suomenhevosten nelivuotisikäluokan ykkösen, V.G. Voiton osakasvattaja ja -omistaja Jukka Grönfors esitellään Hevosurheilun Kuukauden henkilönä. Neuvonnassa keskitytään kuolainten sovitukseen ja ratsastuksen Personal trainerina verryttelystä puhuu Mikko Mäentausta.

Elämä ei ole aina kohdellut Jukka Grönforsia silkkihansikkain, joskus se on läimäissyt koppuraksi kuivaneilla nahkarukkasilla päin kasvoja, mutta vaikeistakin asioista hän puhuu surkuttelematta. On helppo nähdä ja kuulla, mistä mies tämän voiman on saanut. Perhe on Grönforsin suurin voimavara: vaimo, lapset ja lapsenlapset.

Vaimo Soile Grönfors on pitkälti myös V.G. Voiton takana. Kaksivuotiskesänsä ori vietti kotilaitumella, Hannu Lindström toi sille kaveriksi vuotta vanhemman orin Ohimennen.

”Syksyn tullen mietittiin, että se pitää saada jonnekin ammattimiehelle valmennukseen, missä sillä on treenikavereita.”

Tässäkin kohtaa vaimon toive oli miehen laki.

”Minä sanoin, että Seppo Suuronen on paras suomenhevosmies”, Soile Grönfors kuittaa.

Suurosen kokenut silmä löysi nopeasti V.G. Voitossa piilevän hyvyyden.

”Seppo on aina kehunut sitä, mutta vähän mietin, että näinkö kehuu vain minun mielikseni”, Jukka Grönfors nauraa. ”Kun Maurizo voitti Oulu Expressin, Seppo sanoi, että seuraavana vuonna teidän hevonen voittaa tämän. Ajattelin, että joojoo, mutta hän tiesi, mitä puhui.”

Kuinka Grönfrors muistelee värikästä elämäänsä hevoskauppiaana? Kuinka Kiuruveden maatalousoppilaitos liittyy Grönforseihin? Mitkä Suomea järkyttäneet tragediatkin ovat osa hänen tarinaansa? Perjantain Hevosurheilu kertoo.

Kuukauden henkilön artikkelissa on valitettavasti painoon päässyt sivuilla 8 ja 9 palstojen sekaannus. Sivun 9 kaksi ensimmäistä palstaa kuuluisi olla sivulla 8 viimeisinä, ja sivun 8 kaksi viimeistä palstaa sivun 9 ensimmäisinä. Tekstiä kohdasta ei puutu.

Digilehdessä virhe on korjattu. Lue digilehti täältä.

Terve suu ja sopivan kokoiset kuolaimet auttavat estämään suuvaurioita, joita esiintyy hevosilla rotuun ja käyttötarkoitukseen katsomatta. Eläinlääkäri ja hammasspesialisti Leena Karma neuvoo Hevosurheilussa, kuinka kuolainten sovittamisella voidaan estää suuvaurioiden syntyä.

Ratsastuksessa etsitään ja löydetään harmoniaa lokakuun Personal trainerin Mikko Mäentaustan kanssa. Hän jakaa ratsastusvalmentautumisen neljään osa-alueeseen: verryttelyyn, sileätyöskentelyyn, kontrolli- ja jumppaharjoitteluun sekä rataharjoitteluun. Lisää ratsastuksesta täältä.

Kiinnostuitko? Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi