Lakan Leijalla pyritään tänäkin vuonna kuningatarkilpaan.
Lakan Leijalla pyritään tänäkin vuonna kuningatarkilpaan.Kuva: Anu Leppänen

Lakan Leija jää pois Härmän tammalähdöstä – ”Parempi nyt on jäädä pois”

Tulevana perjantaina Powerparkin radalla iskee yhteen suomenhevostammojen parhaimmisto.

Yksi joutui kuitenkin luovuttamaan jo hyvissä ajoin ennen kilpailupäivää. Erkki Tuomaalan valmentama Lakan Leija on aloittanut kauden hienosti, sillä kolme starttia ovat tuottaneet pelkästään totosijoja. Nyt tamma joutuu pienelle huilille.

”Ajettiin vähän, niin se yskäisi jonkun kerran. Otimme verikokeet, niin sillä oli tulehdusarvot vähän korkealla”, Tuomaala kertoo. ”Ehkä siinä jotakin flunssaa on. Eläinlääkäri sanoi, ettei kannata ainakaan ajaa nyt. Varmaan pitää sulfakuuri antaa sille.”

Lakan Leija debytoi viime vuonna kuningatarkilvassa. Tänäkin vuonna taustajoukoilla on jälleen kova halu mukaan seppelejahtiin. Tuomaala uskoo, että tamma on antanut jo sellaiset näytöt, että paikka kisassa irtoaa myös tänä kesänä.

”Parempi nyt on jäädä pois”, Tuomaala sanoo. ”Tamma on ollut parempi kuin viime vuonna, joten luulisi sen riittävän kuningatarkilpaan. Mutta se on valitsijoiden asia. Nyt on vielä aikaa saada hevonen kuntoon sitä varten.”

Vaikka Lakan Leija jää kotitalliin odottelemaan terveempiä päiviä, suuntaa Tuomaala Härmään juhannuksena. Perjantaina starttaa nimittäin Lakan Leijan kolme vuotta nuorempi pikkusisko Vivakka.

”Ei kai siinä mikään ole muuttunut. Toiveikkaina tietysti olemme. Mitään varuste- tai balanssimuutoksia tuskin tulee. Kuski vain vaihtuu, kun Santulla (Raitala) on Ojanperän (Antti) hevoset vakiajokkeina.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi