Lappeenrannassa juhlitaan perjantaina 2. kesäkuuta.
Lappeenrannassa juhlitaan perjantaina 2. kesäkuuta.Kuvituskuva: Anu Leppänen

Lappeenrannassa kolmet viisikymppiset – oma VIP-alue myytävänä huutokaupassa

Tänä perjantaina 2.6. juhlistetaan Lappeessa radan, Suomen Hippoksen ja Kymen-Karjalan Hevosjalostusliiton 50-vuotisia taipaleita.

Kun ravirata nykyisellä paikalla syksyllä 1973 avattiin, avajaisraveihin saapui tuhansittain ihmisiä. Pääsyliputkin loppuivat kesken, vaikka alue ei ollut vielä edes aidattu.

Näin muistelee radan aloitusta sen pitkäaikainen, vuonna 1975 pestinsä aloittanut toimitusjohtaja Lauri Nisonen.

Myöhemmin rata koki ensin raviurheilun kovan nousubuumin ja sitten 1990-luvun laman, jonka aikana sitä koetteli ravintolakatsomon rakentamisesta syntynyt velkataakka. Eteläkarjalaisella sinnikkyydellä rata on kestänyt kovatkin ajat, ja nyt on 50-vuotisjuhlan aika.

”Ravit aloitetaan perjantaina jo kello 17, että ehditään juhlia pitkän kaavan mukaan. Kaikki radan toiminnassa vuosien varrella mukana olleet ovat tervetulleita raveihin ja pääsevät ilmaiseksi sisään koodilla juhlavieras”, radan nykyinen toimitusjohtaja Teemu Keskitalo toivottaa.

Ravien voittajat palkitaan ja haastatellaan esiintymislavalla, jolle nousevat ravien jälkeen Tommy Huovinen ja Paholaiset, Aarne Tenkanen ja Koe-eläinpuisto Band sekä parin vuoden esiintymistauolta palaava Lauri Hyvösen Dirty Gentlemen.

”Raveihin tunnelmaa luovat Laurin ja vakiohaastattelija Annika Nisosen lisäksi viime raveista lähtien radan tiimiin liittynyt Maija Kerisalmi ja huumorimies Marko Majaniemi. Ravien jälkeen meno jatkuu kello 2:een”, Keskitalo vihjaa.

SHKL:n huutokauppasivustolla on tapahtumaan myynnissä sisäänpääsyn, oleskelutilat ja tarjoilut sisältävä oma VIP-alue enintään 30 hengelle. Huutokauppa sulkeutuu keskiviikkona 31.5. kello 16.

Linkki VIP-alueen huutokauppaan

EDIT: Korjattu 31.5. klo 12.10 ingressissä Etelä-Karjalan hevosjalostusliitto Kymen-Karjalan hevosjalostusliitoksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi