Liisan Tulilintu aloittaa viimeisen kautensa – ensimmäinen isäori jo päätetty
Susanna Raevaara (vas.) ja Terhi ja Harri Kotilainen saivat juhlia viime vuonna Seinäjoella Liisan Tulilinnun kahden päätösmatkan voittoja.Kuva: Anu Leppänen

Liisan Tulilintu aloittaa viimeisen kautensa – ensimmäinen isäori jo päätetty

Seinäjoen maanantairavit päättyvät suomenhevostammojen lyhyeen Kohti Kuninkuusraveja -volttilähtöön.

Hieman yllättäen lähtöön ilmoitettiin vain 8 hevosta, joista yksi on jäänyt vielä pois. Se sanelee ilmeisesti kautensa avaavan Liisan Tulilinnun taktiikan.

”Varmaan Harri (Kotilainen) ilmoitti tamman sillä mielellä, että välikarsinassakin olisi paljon hevosia ja takamatkalta saisi nätin selkäjuoksun. Mutta nyt ei taida olla kuin yksi taktiikka, kun ei ole selkiä edessä”, osaomistaja ja -kasvattaja Susanna Raevaara pelkää.

”Liisan Tulilintu lähtee, kun se lähtee. Suunnan sille voi näyttää, muttei määrätä vauhtia.”

Odotukset ensimmäisestä startista ovat kaksijakoiset.

”Hevosta ei ole trimmattu millään lailla, ja ensisijaisesti toivotaan, että lähtö kävisi hyvästä hiitistä. Mutta toisaalta pieni ja kevyt hevonen ei tarvitse startteja alle samalla lailla kuin joku muu ollakseen hyvä, ja jos se ravaa, niin kyllä kai hyvää sijoitusta pitää odottaa.”

Käynnistyvä kausi on 11-vuotiaalle tammalle viimeinen.

”Liisan Tulilintu siemennetään Laukaan klinikalla touko-kesäkuussa. Jos se tulee kantavaksi, niin ollaan iloisia, mutta jos ei, niin pitää miettiä, mitä tehdään. Elokuussa tammaa ei kuitenkaan enää siemennetä. Viimeistään ensi keväänä tamma tulee kotiin, ja sitten keskitytään pelkästään siementämiseen”, Raevaaran plan B kuuluu.

Siitostamma- ja varsatallin pitäjä tietää, että kilpailevan tamman saaminen kantavaksi ei aina onnistu kuin sormia napsauttamalla.

”Liisan Tulilinnulla on kuitenkin ihan normaali kiimakierto, eikä siinä pitäisi olla ongelmaa. Ihannetilanne olisi, jos tiineys vielä vähän rauhoittaisi sitä kesän startteihin”, Raevaara toivoo.

Ensimmäiseksi sulhaseksi hän on valinnut Fiilingin.

”Tykkään Liisingin pojista ja Fiilingin emälinjasta. Mitä olen muutamia Fiilingin varsoja nähnyt, ne on hienoluontoisia ja hyvännäköisiä, ja ne jotka on aloittaneet, vaikuttavat varhaiskypsiltä”, Susanna Raevaara perustelee.

Susanna Raevaara (vas.) ja Terhi ja Harri Kotilainen saivat juhlia viime vuonna Seinäjoella Liisan Tulilinnun kahden päätösmatkan voittoja.
I.P. Vipotiinan varsa Kotilaiselle – ”Satsataan nyt nuoriin, kun niitä on ollut tulossa”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi