Iikka Nurmosen valmennukseen kesällä siirtynyt M.S. Triple J. otti kauden toisen voittonsa.
Iikka Nurmosen valmennukseen kesällä siirtynyt M.S. Triple J. otti kauden toisen voittonsa.Kuva: Jarno Unkuri

Luosalan Taisto paranteli ennätystään sekuntikaupalla - M.S. Triple J. palasi voittokantaan

Teivon T5-kierroksen avauskohteena ajettiin Kriterium –koe, jonka maalisuoralla nähtiin dramaattinen voittotaisto. M.S. Triple J. nappasi uudelta valmentajaltaan avausvoiton.

Lähdön ja samalla koko kierroksen suurimmaksi suosikiksi oli luotettu huippuperiyttäjä Xenan jälkeläinen Zelos. Tapio Perttusen valmentama ja ohjastama ori oli kolmen startin jälkeen tappioitta. Teivossakin alkumatka sujui sen kannalta suotuisasti, kun se eteni 40 metrin pakilta nopeasti kolmanneksi.

Perttunen ei jäänyt kyttäilemään, vaan jatkoi oriin kanssa toista rataa pitkin kärkeä. Keulassa ravannut Taistelija ei kuitenkaan luovuttanut paikkaa suosiolla, mutta reilu kierros juostuna johtohevonen vaihtui, kun Antti Tupamäen ajokki lankesi laukalle.

Zelos näytti olevan jo matkalla voittoon, vaikka tuntumassa sinnittelivät Luosalan Taisto ja Sarikan. Tilanne muuttui nopeasti, kun Perttusen ohjastettava laukkasi yllättäen vain 100 metriä ennen maalia. Näinpä toisena ollut Luosalan Taisto ja Markku Tonteri hyödynsivät tilanteen ja nappasivat 3000 euron arvoisen voiton. Samalla sen ennätys parani 3,5 sekunnilla lukemiin 28,8ke.

”Vähän tuntui yllätykseltä. ’Tapsalla’ laukkasi, olisihan se muuten varmaan voittanut”, Luosalan Taiston myös omistava Tonteri kertoi radan voittajahaastattelussa.

”Hevonen lähti yllättävän hyvin. Seurailin vain Tapsaa, ei siinä sen kummempaa. Jyväskylässä se meni jo jonkinlaista pätkää, joten se antoi jo osviittaa, että jonkun verran pääsee.”

Myös Luisalan Taisto on aloittanut uransa komeasti, sillä neljä starttia on tuonut sille jo kolme ykkössijaa. Myös edellinen täysosuma tuli Teivon Kriterium –kokeessa heinäkuussa.

Toisessa kohteessa Harri Koivusen valmentama ja Olli Koivusen ohjastama Rarity Red kiri kepein askelin toisesta ulkoa selvään voittoon. Ilta oli turkulaiskuskille varmasti ikimuistoinen, sillä heti tiistain ensimmäisessä lähdössä hän saavutti 1000. voittonsa, kun Rarity Redin tallikaveri Smurfriina nappasi hallitun täysosuman.

”Aika iso kivi tippui sydämeltä, kun just tallillakin naureskeltiin päivällä, että kaikki sanoi Smurfriinalla olisi hyvä mahdollisuus tulla tuhannes voitto. Ajattelin, että tätä on niin moni jinxannu, ettei varmasti tule”, Koivunen naurahti radan voittajahaastattelussa. ”Onneksi Smurfriina hoiti homman hienosti kotiin.”

Koivusen mietteitä komeasta saavutuksesta ja tähänastisesta urasta voit lukea tästä.

Eikä Koivusen voitot suinkaan jääneet siihen, sillä onnistuminen tuli myös Roseline Forbesilla, joka myös lukeutuu Harri Koivusen valmennettaviin.

Kolmantena T5-kohteena toimi enintään 65 000 euroa tienanneiden kylmäveristen 2100 metrin ryhmäajo. Siinä Niko Jokelan ohjastama ja Sakari Oja-Nisulan valmentama Hipatsu kiri kauden neljänteen voittoon ajalla 25,5ake.

Neljännessä kohteessa Iikka Nurmosen käsistä toisen starttinsa tehnyt M.S. Triple J. nappasi vakuuttavan keulavoiton treenarin itsensä ohjastamana. Voittoaika oli 13,9ake.

"Hevonen oli tosi hyvä. Oli terävänä koko startin ajan", Nurmonen kehui.

"Se on pari kuukautta ollut meillä. Hevonen tuli hyvässä kunnossa. Valmiiksi treenattu hevonen ja terve jaloistaan, niin ajeltu vain meidän systeemillä. Ei ole ihmeellisiä suunnitelmia. Ajetaan kilpaa ja katsotaan, miten hevonen rupeaa suorittamaan. Sehän on koko ikänsä kilpaillut kovalla tasolla."

Myös Nurmoselle ilta oli menestyksekäs, sillä voitto irtosi myös päätöskohteessa, kun kirissä Selene Lunea seurannut Ice Wine spurttasi lopussa hallittuun voittoon. Leo Mönttisen valmentamalle tammalle tolppa oli kauden viides.

"Tykkäsin tosi paljon. Se teki huippukirin, tuli hyvin maaliin", Nurmonen kiitteli.

Voitot nappasivat myös Callela Everest ja Vappu-Ukko.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi