Reima Kuislan yhdessä Risto Vähätalon ja Jorma Perälammen kanssa omistama Marschall Match voitti Pekka Korvelta Voimaliigan Finlandia-päivänä Vermossa.
Reima Kuislan yhdessä Risto Vähätalon ja Jorma Perälammen kanssa omistama Marschall Match voitti Pekka Korvelta Voimaliigan Finlandia-päivänä Vermossa.Kuva: Anu Leppanen

Marschall Match ja Mandela Zon uuteen osoitteeseen – ”Eturivin treenareita ja kuskeja”

Huoltotauolla olleet Ruotsin T75-voittajat siirtyvät loppuviikosta Iikka Nurmosen valmennukseen Eskilstunaan.

Siirto Nurmoselle tarkoittaa, että hevosille kuuluu hyvää.

Marschall Matchia hoidettiin moneen kertaan jaloista, ja mahassakin oli sanomista. Hevonen oli solmussa, mutta nyt sen pitäisi olla aika lailla hyvä. Mandela Zonilta taas poistettiin Birkeland irtopala”, Reima Kuisla kertoo.

Iikka Nurmonen oli hevosille luonteva valinta valmentajaksi.

”Molemmat on pärjänneet Ruotsissa ja voittaneet siellä 75:ssäkin, ja ne oli helppo pistää Ruotsiin ja Iikalle, kun hänellä on jo ennestään Super Schissel. Ja onhan hän eturivin treenareita ja kuskeja”, Kuisla perustelee.

Oma talli pysyy toistaiseksi kiinni, joten muitakin hevosia on lähtenyt uusiin osoitteisiin.

Turno di Azzurro lähti lumileirille (Ari) Aatsingille, kengät pois ja treeniä. Cobolt taas menee talvitreeniin (Vesa) Jokiniemelle”, Reima Kuisla listaa.

Evaluate meni Lehtosen Karille. Siltä operoitiin jännekanavat ja luupiikit, vasen etujalka oli tosi pahassa kunnossa. Ubertino Grif on kuntoutuksessa Sari Orreveteläisellä. Sille oli käynyt joku tapaturma, kintereen side on revennyt. Saa nähdä, tuleeko siitä enää kalua.”

Hurjimmat suunnitelmat Kuislalla on Pekka Korvelta hyvin menestyneen Federal Hillin suhteen.

”Jos löydän sille hyvän paikan, saatan lähettää sen Amerikkaan ja tehdä siitä siitosoriin. Se on kestävä ja jaksava, eikä mene kauan, kun se menee alta kymppiä”, omistaja uskoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi