Mr Money Robber voitti talvella viisi kertaa peräkkäin, eikä kunnossa ole vikaa näin kesäkaudellakaan.
Mr Money Robber voitti talvella viisi kertaa peräkkäin, eikä kunnossa ole vikaa näin kesäkaudellakaan.Arkistokuva: Nelli Saari

Mr Money Robber rullaili tyylikkäästi haamumaileriksi

Terno Grönstrandin ohjastama Mr Money Robber kiri Kaustisen Toto4-avauskohteen parhaaksi parastaan antamatta.

Toto4-1: Juha Länsimäen kuskaama Real Arch piti sisäradalta kärkipaikan varsin helposti 12,5-avauksessa. Ruuna sai vetää rauhassa, kun toista rataa matkanneella Sara Journeyllä ei haluttu prässätä.

Mr Money Robber sai maukkaan juoksupaikan 2. ulkoa, josta iski eteenpäin puolimatkassa. Jo loppukaarteessa Marika Riihimäen valmennettava eteni kärkeen, josta pisteli helppoon voittoon ennen Hannu Hietasen ajamaa Arctic Mysteryä.

”Harvinaista herkkua, kun pääsee voittajaesittelyyn”, uransa viidennen voiton ohjastanut Terno Grönstrand aloitti. ”Hevoselle kaikki kunnia. Se antaa kuskin virheitä anteeksi, kun on niin hieno. Viimeksi Tampereella jäivät laput vetämättä. Tiputin ne nyt hyvissä ajoin alas. Nyt jäi korvat vetämättä, mutta hevonen voitti niin helposti, että olisi voinut mennä sekunnin kovempaa. Fiilikset niin hienot, ettei osaa muuta järkevää sanoa, kuin että kiitos Marikalle!”

Suosikki Mr Money Robber ravasi voittoajan 14,5a/1609 metriä.

Toto4-2: Lämminveristen ykkössarjassa kauden avausvoiton otti Esko Rauhalan valmentama Sahara Rouge, joka väläytti jo perjantain Porin välistartissaan vahvaa nousuvirettä.

Veli-Erkki Paavolan ajama Love Ain't Easy oli etenemässä kiihdytyksessä keulaan, mutta laukkasi. Kärkipaikan nappasi tällöin Antti Ala-Rantalan suojatti Flirt Fortuna, jolla ei kelpuutettu Sahara Rougen selkää eteen.

Flirt Fortuna ja Sahara Rouge pistelivät rinta rinnan maalisuoran alkuun asti, jolloin Janne Rauhalan ajama Sahara Rouge runttasi kärkeen. Se sai vielä haasteen Fikalta, joka oli väijynyt matkalla perässä. Tauolta palannut Fika sai tyytyä kakkossijaan Sahara Rougen jälkeen.

"Hevonen päätti itse kuinka lujaa mennään. Yritin vain pidellä sitä, ja lopussa oli paukkuja. Lähelle Fika pääsi, ja täydet oli pelissä meilläkin", Janne Rauhala myönsi. Sahara Rouge alisuoritti pitkään, mutta on nyt taas tasollaan. "Virusta ollut tallissa kaikissa hevosissa. Oma aikansa meni, että alkoi palautumaan."

Sahara Rouge vei 2100 metrin kisan ajalla 14,0a.

Toto4-3: Kieroksen pelipankki Rue De Roi oli prosenttiensa arvoinen, kun nappasi jo kolmannen ykköstilansa Kaustisella tälle keväälle.

Mauri Jaaran suojatti Rue De Roi ohitti kiihdytyksessä sisäpuolen kakkossuosikki BWT Duracellin ja eteni keulapaikalle ohi Edward Starin.

Rue De Roi sai vetää lyhyellä matkalla kierroksen vain 17,0-kyytiä, eikä viisivuotiaalla ollut maalisuoralla vaikeuksia karata muilta.

Viimeksi Bodenissa Rue De Roi epäonnistui, mutta oli taas tasollaan.

"Hevonen oli Bodenissa oudon jäykkä, eikä virtsannut. Muutenkin käytiin hevosta läpi, ja nyt kaikki taas hyvin. Korvat kiinni ja helposti voitti, joten hyvä tästä on jatkaa", Mauri Jaara sanaili.

Toto4-4: Kierros päättyi yllätysvoittoon, kun Veli Nurmisen suojatti Aiheen Juhannus oli menopäällä.

Suosikki Kilmeri pääsi etenemään alkumatkasta keulapaikalle, jossa sai tehdä oman juoksunsa. Se ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan, kun Aiheen Juhannus rynnisti loppukaarteessa vauhdilla rinnalle ja karkasi 25,5-lopetuksessa lopulta ylivoimaiseen voittoon.

"Aiheen Juhannus on hirmulahjakas hevonen, joka ei ymmärrä vielä tätä touhua. Tänään otin kaikki (ylimääräiset varusteet) pois, kun tuntui juoksuhalut katoavan, kun sen sai hallintaan kunnolla. Nyt se teki sitä mitä kotona näyttänyt", Veli Nurminen kertoi.

Aiheen Juhannus teki ennätyksensä 28,7/2120 metriä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi