Stumne Fyr on aloittanut kauden mainiosti ja voittanut neljä kahdeksasta startistaan.
Stumne Fyr on aloittanut kauden mainiosti ja voittanut neljä kahdeksasta startistaan.Kuva: TR Media

Nordic Kingin ensimmäinen kutsu Norjaan – Elitkampen-kuutonen saapuu Härmään

Ensimmäinen juhannuksen Nordic King -lähtöön kutsuttu hevonen on norjalainen Stumne Fyr.

Norjalainen kylmäverinen Stumne Fyr on ensimmäinen vuoden 2024 Nordic Kingiin kutsun saanut hevonen. 10-vuotiasta ruunaa valmentaa Merete Viksås

Stumne Fyr on ollut vakiokalustoa Norjan ja Ruotsin kylmäveristen kovimmissa lähdöissä tänä vuonna. Vuoden kahdeksasta startistaan Stumne Fyr on voittanut neljä. Koko urallaan se on ansainnut tähän mennessä reilut 300 000 euroa.

Ennätyksensä 19,3a Stumne Fyr ravasi Elitkampenissa Solvallassa sijoittuessaan kuudenneksi reilu viikko sitten. Seuraavaksi norjalaisruuna starttaa Oslossa Alm Svartenin muistoajossa sunnuntaina.

"Olemme todella iloisia kutsusta Nordic Kingiin. Tulemme erittäin mielellämme ja hevonen on hyvässä kunnossa. On hienoa päästä kokemaan tapahtuma, josta olemme kuulleet niin paljon", Merete Viksås sanoo Nordic Kingin tiedotteessa.

Nordic King ajetaan juhannuslauantaina 22.6. Powerparkin radalla 1609 metrin ryhmäajona. Lähtö ajetaan 10 hevosella, joista 5 on kylmäverisiä ja 5 suomenhevosia. Mikäli kylmäverisiä tulee vähemmän kuin viisi, kiintiö täytetään suomenhevosilla. Ykköspalkinto on 50 000 euroa.

Nordic Kingin voitto on mennyt kahdesti Norjaan (Odd Herakles 2020 ja 2021) ja jäänyt muina vuosina Suomeen. Vuosi sitten voittaja oli H.V. Tuuri.

Pekka Lillbacka antoi kutsun Merete Viksåsille Elitloppet-raveissa.
Pekka Lillbacka antoi kutsun Merete Viksåsille Elitloppet-raveissa.Kuva: Emilia Levula

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi