White Cross Beso Kimmo Niemelän ajamana koelähdössä reilut kolme vuotta sitten.
White Cross Beso Kimmo Niemelän ajamana koelähdössä reilut kolme vuotta sitten.Arkistokuva: Roosa Lindholm

Ohjastajahyvityksen turvin paalulta lähtenyt White Cross Beso hallitsi alusta loppuun

Neljävuotiaana oikein lupaavia otteita esittänyt White Cross Beso ei ole täyttänyt kaikkia odotuksia, mutta 7-vuotias ori näytti Kouvolan torstainelkun avauksessa, että menestystä on vielä luvassa.

Toto4-1: Kyseessä oli ohjastajahyvityslähtö, jossa enintään viisi voittoa urallaan saavuttaneiden kuskien ajokit saivat 20 metrin edun. Valtteri Itkonen sai Kimmo Niemelältä kutsun White Cross Beson ohjiin, ja tuloksena oli Itkosen kolmas ja hevosen uran kuudes täysosuma.

Lähtöä harjoiteltiin kahdesti, mutta ensimmäisen uusinnan aiheuttanut suosikki sai hyväksytyssä startissa mainion alun ja veti ykköspaikaltaan maaliin asti. Avauskierros mentiin maltilla, ja toisen White Cross Beso taittoi 1.15:n paikkeille. Koko 2100 metrille ajaksi tuli 18,6.

"Hevonen on kokenut koko ajan pieniä ongelmia", Kimmo Niemelä muistutti. "Viimeksikin kavio halkesi täällä, kun se teki hyvän tuloksen. Sen kanssa ollaan painittu, mutta nyt se näyttäisi taas ihan hyvältä. Tästä on iten hyvä lähteä lomalle, ja hevonen saa viikon huilailla, mutta sitten ruvetaan tosissaan ajamaan kilpaa kevättä kohden."

Viimeisen takasuoran alussa neljännestä parista hyökännyt Vex Ant Hope kiri kolmatta rataa ilman vetoapua vahvasti perille ja nousi voittajaa vakavammin uhkaamatta toiseksi.

Takasuoralla toisessa ulkona pysynyt Capercaillie Cock pääsi irti maalisuoralle tultaessa ja spurttasi terävästi kolmanneksi.

Toto4-2: Myös toinen kohde meni kotiradan suosikille, kun Antti Teivaisen ajama Ain't She Sweet piti kiihdytyksessä hankkimansa kärkipaikan maaliin saakka.

Avauksesta tuli raju, kun Hunters Hero haastoi suosikin. Ohi ei kuitenkaan ollut asiaa, ja Hunters Hero pudotti kaarteen lopussa toiseksi jonoon.

Toinen puolikas oli erittäin rauhallinen, ja Ain't She Sweet pystyi sitten kiristämään tahtia loppuun asti. Päätöspuolikas taittui peräti 1.12:n lukemiin, ja varma voitto tuli 2100 metrillä ajalla 15,8a.

"Uskoin, että se keulapaikan saa, kun se lähtee niin kovaa liikkeelle, ja vaikka se on iso hevonen, niin se on aina täällä Kouvolassa pärjännyt tosi hyvin ja menee nämä kurvit hyvin", 8-vuotiaan tamman kasvattaja, omistaja ja valmentaja Juha Jokiranta kertoi. "Se juoksi viime kesänä muutaman niitä tammalähtöjä Heikiltä (Heikki Mikkonen) käsin. St Michelin Tammatähdessäkin se oli kuudes. Se seuraili hyvin niissäkin lähdöissä ja pystyisi varmaan niitäkin kilpailemaan. Se auttaa jonkin verran, kun kesällä pääsee ottamaan takakengät pois. Saatetaan jossakin joku maili kokeilla."

Hunters Hero vaihtoi viimeisen takasuoran alussa toiselle radalle, mikä osoittautui virheliikkeeksi. Gene Touch pääsi etenemään lähimmäs kärkihevosta ja seurasi varmasti toiseksi, kun Ain't She Sweet nykäisi loppukaarteessa. Gene Touch ei pystynyt heti samanlaiseen rytminvaihdokseen, mutta tuli aivan viimeiset hetket sitäkin paremmin ja hävisi vain hevosenmitan.

Loppusuoran alussa toisesta ulkoa iskenyt Callela Loyalty kiri kolmanneksi.

Ensimmäisessä kaarteessa laukannut To Be Or Not To Be ajoi porukan kiinni ja lähti etenemään toista rataa ilman vetoapua, josta kuitenkin laukkasi toistamiseen etukaarteessa.

Toto4-3: Adrienne's Ami vakuutti isosti. Se joutui tallikaveri Smoky Rayn ahdistellessa pinkomaan avauspuolikkaan kymppiä, mutta tuli maltillisen toisen puolikkaan jälkeen kovaa koko viimeisen kierroksen ja erkani selvään voittoon kovalla tuloksella 14,6a/2100 metriä.

Tapio Perttunen ajoi Timo Toiviaisen valmentamaa 6-vuotiasta Adrienne's Amia, jolle ykkössija oli tämän kauden toinen ja koko uralla yhdeksäs.

Kolmannesta parista ulkoa maalisuoran lujaa spurtannut BWT Bayern kiri voittajaa uhkaamatta toiseksi ennen loppukaarteessa toisesta ulkoa hyökännyttä Three Dee Nodota.

Triple Rayn kohtaloksi koitui juoksupaikka toisella radalla ilman vetoapua.

Toto4-4: Päätöskohteesta tuli taukohevosten temmellyskenttä. Villinmiehen Tammakilvan karsinnoista tauolle jäänyt Quattro Point nautti pelaajien luottamusta ja keräsi yli puolet kohteen merkeistä, mutta selvästi pidemmältä tauolta palannut Mr Bellamy selätti sen jo rivakassa kiihdytyksessä.

Viime huhtikuussa edellisen kerran kilpaillut Mr Bellamy painui kaarteessa keulaan, sai vetää sen jälkeen täysin rauhassa ja irrotti 1.13-vauhtisen päätöspuolikkaan loppusuoralla vakuuttavaan voittoon. Viimeisellä satasella tullut haparointi tosin pelästytti ja pakotti tuomariston tarkistamaan askelluksen, mutta suoritus hyväksyttiin nopeasti.

"Tämä lähtee itestään tosi lujaa, ja turha ruveta kinnaamaan vastaan tuossa kiihdytyksessä. Sitten kun näin, että voitaisi päästä Akun edelle, ajettiin sen verran pitkään, että päästiin", Marko Heikari kertasi alun tapahtumia. "Tämä on sillai mukava hevonen, ettei se jää kauheasti painamaan, vaikka oli kova avaus. Välillä se heittää päätä alas ja saattaa haparoida, mutta se on tehnyt sen aikaisemminkin tuossa loppusuoralla, niin en ollut huolestunut, vaikka se saattaa näyttää aika pahalta."

Voittaminen on tullut Tiina Pulkkisen valmentamalle 6-vuotiaalle Mr Bellamylle jo tutuksi, vaikka se on päässyt kilpailemaan harvakseltaan. Sillä on nyt 15 starttia ja niistä seitsemän voittoa. Ajan 17,1a/2100 metriä tehnyt ruuna oli kolmanneksi pelatuin.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Respect The Image tsemppasi rehdisti perille ja piti toiseksi niukasti ennen Quattro Pointia, joka ei pysynyt maalisuoralla ihan Mr Bellamyn mukana.

Takasuoran alussa toisesta ulkoa kolmannelle radalle noussut Glory Luca piti asemansa neljäntenä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi