Mervi Laurila koki kovia keskiviikkona Oulun raveissa.
Mervi Laurila koki kovia keskiviikkona Oulun raveissa.Anu Leppänen

Oulun ravien vaaratilanteesta seurasi aivotärähdys – ”Mieluummin se monttu on siinä kypärässä kuin päässä”

Oulun keskiviikkoraveissa loukkaantunut Mervi Laurila kotiutuu näillä näkymin perjantaina.

Keskiviikon Toto65-kierros ravattiin tällä viikolla poikkeuksellisesti Oulussa. Iltaan mahtui niin onnellisia kuin hieman pelottaviakin hetkiä. Ensin mainittuun syy oli Kari Alapekkala, joka ajoi itsensä Tuhannen voiton klubiin. Jälkimmäisessä osallisena olivat puolestaan montélähtöön valmistautuneet Mervi Laurila ja Jervjenta.

Laurila oli lämmittämässä ajokkiaan, kun kylmäveritamma lähti viemään laukalla sellaista kyytiä, ettei se ollut enää ohjastajan hallittavissa. Lopulta kuski horjahti kyydistä ja loukkasi itseään.

”Minulla on aivotärähdys. Pää magneettikuvataan vielä, joten en pääse ainakaan tänään pois. Huomenna vasta kotiudun”, puhelimitse sairaalasta tavoitettu Laurila kertoi torstaina. ”Aivotärähdys oli sellainen, että oksentelin ja kärsin huimauksesta viime yön.”

Tärähdys oli ollut raju. Siitä kertoo Laurilan kypärä, johon oli ilmestynyt kuoppa iskun voimasta.

”Hyvä, että on tuollaiset varusteet, mitkä suojaavat. Mieluummin se monttu on siinä kypärässä kuin päässä. Tilanteeseen nähden selvittiin vähällä, ei ole luita poikki.”

Jervjentan omistaja-valmentaja Henri Mäkinen kertoo, että hevonen selvisi tilanteesta naarmuitta.

”Monté ei ole meidän lajimme”, hän huokaa. ”Toivotaan Merville pikaista paranemista ja hyvää vointia. Tärkeintä on, että ei tullut isompia henkilövahinkoja.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi